80 milyon lira dolandırıcılıkla yargılanan zabıt katibi kendini böyle savundu

Ailesinin de içinde bulunduğu kişilerle 80 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi ve 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme ara kararını açıkladı. Sanık katibin savunması dikkat çekti.

80 milyon lira dolandırıcılıkla yargılanan zabıt katibi kendini böyle savundu

İstanbul Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Süleyman Demirel ve Abbas Kırmızı tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. 12 tutuksuz sanık ve çok sayıda şikayetçi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“BENDEN PARALARI ALDILAR DAHA SONRA OLAYIN TEK SUÇLUSU BENMİŞİM GİBİ YANSITTILAR”

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Süleyman Demirel savunmasında Levent Sırataş’ın eski eşi Emel Danış’ın olayların en başından beri her şeyden haberdar olduğunu söyleyerek “Ben bahis oynuyordum. Bunu Emel dahil herkes biliyor. Ben bu dosyada tefecilikle suçlanıyorum ama Emel bana kanser olduğunu söyleyip benden birçok kez para aldı. Benden aldığı parayı bir yıl sonra geri ödedi. Burada bulunan herkes beni kullandı. Benden paraları aldılar daha sonra olayın tek suçlusu benmişim gibi yansıttılar. Herkes benden para aldı, ödeme yaptığım insanlar beni kullandı. Şimdi tek suçlu ve sorumlu ben oldum. Bu olaylar yaşanırken Levent Sırataş beni Sarallar çetesine gidip şikayet etti” dedi. Diğer sanıklar ise suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını talep etti.

2 SANIĞA TUTUKLULUK DEVAM KARARI; DURUŞMA 5 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Mahkeme sanıklar Süleyman Demirel ve Abbas Kırmızı’nın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Dinlenmeyen sanık ile şikayetçilerin ve tanıkların dinlenmesi için mahkeme duruşmayı 5 Haziran’a erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.