81 ilde 150 bin TOKİ konutu için detaylar belli olmaya başladı

Ev sahibi olmak isteyenler TOKİ konutlarıyla ilgili gelecek haberi bekliyor. Bakan Murat Kurum dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeyi önümüzdeki ay duyuracağını belirtmişti. 81 ilde 150 bin TOKİ konutu için detaylar belli olmaya başladı.

81 ilde 150 bin TOKİ konutu için detaylar belli olmaya başladı

Uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki ay TOKİ konutlarıyla ilgili yapacağı açıklamayı bekliyor.

TOKİ’nin 150 bin sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara hem kendi evlerini yapmaları için ucuza arsa hem de isteyen vatandaşa uygun konut satışı yapılacak. 81 ildeki hazine arsaları vatandaşlar için satışa çıkarılacak.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamada “İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 81 ilimizde başlatacağız. Vatandaşlarımız, gerek yapacağımız sosyal konutlardan konut alabilecekler gerekse sunacağımız alt yapılı arsalarda kendi evlerini yapabilecekler." demişti.

DETAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Edinilen ilk bilgilere göre; satışa çıkarılacak hem arsalar hem de konutlar için yüzde 10 peşinat istenecek. Bununla beraber 180 ay taksit seçenekleri bulunacak.

GELİR 10 BİN LİRAYI GEÇMEYECEK

TOKİ eliyle yapılacak olan bu konutlarda aranan şartlardan biri de hane gelirinin 10 bin lirayı geçmeyecek olması. Yani başvurabilmek için hanedeki tüm gelirin 10 bin liranın altında olması gerekiyor. Ancak asgari ücrete bu ay zam gelmesi nedeniyle bu rakamın bir miktar yukarı çıkarılabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler, engelliler ve emeklilere sosyal konutlarda belirli kontenjan ayrılacak.

VERGİ MUAFİYETİ

Vatandaşa, arsayı aldığında evi yaptığı sürede harç ve KDV muafiyeti gibi destekler de sunulacak. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli süre elden çıkarmama şartı konulacak. Arsanın yerine göre metrekare büyüklükleri belirlenecek.

Son düzenlemelerin ardından milyonların beklediği açıklamayı, Ağustos ayı içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum