Acil servisler acemi kasaplarla doldu taştı!

Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da acil serviler acemi kasaplarla adeta doldu taştı. Birçok ilde kurban keserken yaralananlar hastanenin acil servisine akın etti.

Acil servisler acemi kasaplarla doldu taştı!

Türkiye'nin pek çok ilinden Kurban Bayramı'nın ilk gününde acemi kasap haberleri geliyor.

Kayseri’de bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Kurban keserken kazara kendilerini yaralayan vatandaşlar da hastaneye akın etti.

KURBAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜNDE HASTANELERDE YOĞUNLUK

Kendi araçları ve ambulanslar ile hastaneye gelen kasaplar, tedavi altına alındı. Yaralanan bazı vatandaşlar başlarına gelen olayı gülerek anlatırken, bazıları da kurban yerine kendilerini kestiklerini dile getirdi.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti.webp

ERZİNCAN’DA DA ACEMİ KASAPLAR HASTANENİN YOLUNU TUTTU

Erzincan’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini kesti. Hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan, kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile veya hayvanın vurması sonucu yaralandı. Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralandıkları görülen acemi kasaplar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastaneye akın etti. Acil servislerde müdahaleleri yapılan acemi kasaplar taburcu olduktan sonra yeniden kurbanlıklarını pay etmeye gitti. Hastaneye gelenler arasında durumu ağır olan yaralının bulunmadığı öğrenildi.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-001.webp

ADANA'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Bayram namazının kılınmasının ardından Adana’da vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Belediyelerin ve kendilerinin belirlediği kurban kesim alanlarında birçok acemi kasap kazara ellerini kesti.

Acemi kasaplar yakınları tarafından özel araçla hastanelere getirildi.

Acil servislerde yoğunluk devam ediyor.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-002.webp

İNEGÖL'DE DE ACEMİ KASAPLAR SAHNEDE

İnegöl'de Kurban Bayramı'nın ilk dakikalarından itibaren İnegöl'ün çeşitli mahallelerinden 'acemi kasap' haberleri gelmeye başladı. Kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan çok sayıda vatandaş geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayram da İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne koştu.

Kimi kurbanlıkların boynuz çarpması sonucu kimi kurbanlığı keserken yaralanırken, kimileri de et kesimi sırasında ellerinden yaralandı.

Yaralıların büyük çoğunluğu yapılan ilk müdahalelerin ardından taburcu edildi. Bazı vatandaşlar ise ambulanslarla Bursa'daki çeşitli hastanelere sevk edildiler.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-003.webp

ADIYAMAN'DA DA ACEMİ KASAPLAR YANLIŞLIKLA KENDİLERİNİ KESTİ

Kurban Bayramı'nın 1. gününde tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da acemi kasaplar kurban yerine yanlışlıkla kendilerini kesti.

Bacağından, kolundan, ayağından, parmağından yaralanan acemi kasaplar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakınları tarafından ve ambulanslarla getirildi.

Bazı vatandaşlar ise kurban tepmeleri sonucu yaralandı.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-004.webp

BU BAYRAMDA DA GELENEK BOZULMADI, DÜZCE'DE 57 KİŞİ KURBAN YERİNE KENDİNİ KESTİ

Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini kesti.

Hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan, kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile veya hayvanın vurması sonucu yaralandı.

Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralandıkları görülen acemi kasaplar, Düzce’de çeşitli hastanelere akın etti.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-005.webp

Acil servislerde müdahaleleri yapılan acemi kasaplar taburcu olduktan sonra yeniden kurbanlıklarını pay etmeye giderken, elini bıçakla yaralayarak hastaneye giren bir kişi, "Allah için kurbanımızı kestik. Yetmedi kendimizi de kestik. Kurbanı keserken ufak bir kaza geçirdik. Takdiri ilahi. Ciddi herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Düzce il genelinde sabah saatlerinden itibaren hastanelere 57 acemi kasap başvurdu.

Hastaneye gelenler arasında durumu ağır olan yaralının bulunmadığı öğrenildi.

acil-servisler-acemi-kasaplarla-doldu-tasti-006.webp

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.