AFAD, Konya dahil 72 ili yarın için de uyardı

AFAD, Meteorolojinin son verileri ışığında Konya’nın da aralarında olduğu 72 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

AFAD, Konya dahil 72 ili yarın için de uyardı

AFAD, Konya dahil 72 ile kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“19 Kasım Pazar günü; yurt genelinde beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için turuncu, 31 ilimiz için sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat.

afad-konya-dahil-72-ili-yarin-icin-de-uyardi.png

VALİLİKLER UYARILDI

Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır.

Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halinde olup; gelen ihbarlara süratle müdahale edilmektedir.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod ve turuncu kod, Meteoroloji ve AFAD tarafından, özellikle tehlikeli hava olayları söz konusu olduğunda yayımlanan uyarılar arasında yer alıyor. Sarı kod, genellikle orta seviyede tehlike arz eden hava koşullarını ifade ederken, turuncu kod ise daha ciddi, dikkatli olunması gereken ve potansiyel zararlar doğurabilecek durumlar için kullanılıyor.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.