AK Parti’den “Afganlar Konya’da eğitiliyor” iddiasına açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Afganlar Konya’da eğitiliyor, Türkiye’de sosyal patlamalar olabilir” iddiasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik cevap verdi. Çelik, “Türkiye güvenli bir ülkedir” dedi.

AK Parti’den “Afganlar Konya’da eğitiliyor” iddiasına açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’den Adana’ya atanan Konyalı Vali Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ederek yeni görevinde başarı diledi.

ak-partiden-afganlar-konyada-egitiliyor-iddiasina-aciklama-001.jpg

“AFGANLAR KONYA’DA EĞİTİLİYOR”

Çelik daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Çelik, iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun sistematik olarak, 'Afganlar Konya’da eğitiliyor, Türkiye’de sosyal patlamalar olabilir' şeklinde yalan söylediğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz çeşitli kere, güvenlik zafiyeti olduğuna dair yaptığı açıklamalarının hepsinin yalan olduğunu söyledik. Bugün de sürekli olarak sosyal patlamalardan bahsetmesi yine Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir provokasyon girişiminden başka bir şey değildir. Milletimizin sağduyusu, milletimizin zor zamanlarda gösterdiği birlik ve beraberlik her türlü sosyal patlama provokasyonunu bu şekilde konuşanların ortaya koymaya çalıştıkları yaklaşımları her zaman bertaraf etmiştir. Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye güven ülkesidir, Türkiye bir barış ülkesidir. Büyük ve muazzam tecrübemizle, milletimizin büyük ve muazzam tecrübesiyle bu barış iklimi, bu kardeşlik iklimi her zaman korunmaktadır.”

ak-partiden-afganlar-konyada-egitiliyor-iddiasina-aciklama.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Afgan göçmenlerin Konya'daki kamplarda özel olarak eğitildiğini iddia etmişti.

Ülkemizin ekonomik kaosla birlikte başka patlamalara da gebe olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, ''Bu kamplar nerededir? Bu kamplarda kaç kişi var, kaç kişi eğitiliyor bu kamplarda? Bu Kilis'le Hatay'a kadar olan bölgede uyuyan hücreler nedir?'' demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum