Akıllara durgunluk veren olay! 1 ay annesinin cesediyle yaşadı
Nevşehir’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Zihinsel engelli Hatice Çankaya, yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren annesi Asiye Çankaya’nın çürümüş bedeniyle aynı evde yaşamaya devam etti. Olay, aile yakınlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı.
112
Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde insanı dehşete düşüren bir olay yaşandı.
212
Çöp dolu evde yaşayan zihinsel engelli bir kadının, yaklaşık bir ay önce hayatını kaybeden annesinin cesediyle aynı evde yaşamayı sürdürdüğü ortaya çıktı.
312
Olay, Karavezir Mahallesi Kızılırmak Caddesi üzerindeki bir apartmanın üçüncü katında meydana geldi.
412
İddiaya göre, 48 yaşındaki Hatice Çankaya, 81 yaşındaki annesi Asiye Çankaya ile birlikte yaşıyordu. Akli dengesi yerinde olmayan kadının, yaklaşık bir ay önce vefat eden annesinin öldüğünü fark etmediği ve cesedin bulunduğu odayı çöplerle doldurmaya devam ettiği öğrenildi.
512
Daireden kötü kokular gelmesi üzerine aile yakınları endişelenerek ziyarete geldi. Eve giren yeğen Ayşe Demir, içerideki ağır kokudan şüphelenip evi kontrol ettiğinde teyzesinin çürümüş haldeki cansız bedeniyle karşılaştı. Hemen durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.
612
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çilingir yardımıyla girdikleri evde dehşet verici manzarayla karşılaştı.
712
Evin neredeyse tamamının çöplerle dolu olduğu, Hatice Çankaya’nın bu çöpleri dışarıdan topladığı belirlendi.
812
Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yapılan incelemelerde, Asiye Çankaya’nın ölümünün üzerinden yaklaşık bir ay geçtiği tespit edildi.
912
Yaşlı kadının cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
1012
Hatice Çankaya ise polis ekiplerince gözaltına alınarak sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.
1112
Olay sonrası Gülşehir Belediyesi ekipleri, çöp yığınlarıyla dolu evi temizlemek için çalışma başlattı.
1212
Mahalle sakinleri, uzun süredir evden kötü kokular geldiğini ancak içeridekilerle iletişim kuramadıklarını belirtti.
Olayla ilgili soruşturma Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülüyor.
Kaynak:AA / İHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.