Aksaray’da 5 katlı bina ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı

Aksaray'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ağır hasar oluştuğu tespit edilen 5 katlı bina boşaltıldı. Vatandaşların barınma ihtiyacının İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce karşılanacağı öğrenildi.

Aksaray’da 5 katlı bina ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi.

7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha yaşandı. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

5 KATLI BİNA BOŞALTILDI

“Asrın felaketi" olarak nitelenen depremler birçok ilden hissedildi. Onlardan biri de Aksaray’dı. Meydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan 5 katlı Şelale Apartmanı'nda deprem nedeniyle ağır hasar oluştuğu belirlendi.

Valilik tarafından bina boşaltıldı. Tahliye sonrası bina sakinlerinin barınma ihtiyacının İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce karşılanacağı öğrenildi.

 

aksarayda-5-katli-bina-agir-hasarli-oldugu-gerekcesiyle-bosaltildi.jpg

aksarayda-5-katli-bina-agir-hasarli-oldugu-gerekcesiyle-bosaltildi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.