Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek, Konya hızlı trenin merkezinde
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresinin 80 dakikaya indirileceğini açıkladı. Uraloğlu, Konya’nın da bu büyük demiryolu hamlesinin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale (Delice)-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın Delice-Çorum şantiyesinde çalışanlarla iftar programında bir araya geldi.
Program sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumunu ekonomik avantaja dönüştürmek amacıyla demiryollarında yeni bir çağ başlatıldığını söyledi. 2002 yılında yaklaşık 11 bin kilometre olan demiryolu ağının, 2 bin 251 kilometresi hızlı tren hattı olmak üzere yaklaşık 3 bin kilometre artırılarak 13 bin 919 kilometreye çıkarıldığını belirtti.
ANKARA-İSTANBUL 80 DAKİKA OLACAK
Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nın da gündemde olduğunu belirterek, “Saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenlerimizle Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planlıyoruz.” dedi.
KONYA HIZLI TREN AĞININ STRATEJİK NOKTASINDA
Türkiye’de hızlı tren işletmeciliğinin ilk örneklerinden birinin Ankara-Konya hattı olduğunu hatırlatan Uraloğlu, Konya’nın demiryolu yatırımlarında stratejik bir konuma sahip olduğunu ifade etti. Ankara-Konya ve Konya-Karaman hızlı tren hatlarının uzun süredir vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projelerinin de sürdüğünü aktardı.
Ankara merkezli olarak kuzeye uzanan Kırıkkale-Çorum-Samsun hattının tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası seyahat süresinin 2,5 saate düşeceğini kaydeden Uraloğlu, hattın yıllık 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacağını söyledi.

ULUSLARARASI KORİDORLAR GÜÇLENİYOR
Bakan Uraloğlu ayrıca Kuzey Çevre Demiryolu Projesi ile İstanbul’un iki havalimanının raylı sistemle bağlanacağını, Kalkınma Yolu ve Orta Koridor projeleriyle Türkiye’nin küresel lojistikte daha güçlü bir konuma taşınacağını ifade etti.
Uraloğlu, yapılan yatırımlarla Konya’nın da içinde yer aldığı hızlı tren ağının, Türkiye’nin üretim, ticaret ve lojistik gücünü artırarak “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna katkı sunacağını vurguladı.
Kaynak:DHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.