ASELSAN’dan ambargolara yanıt, ilk teslimat yapıldı

Kanada’nın ambargo uyguladığı kameralar için millileştirme hamlesinde mutlu sona ulaşıldı. ASELSAN tarafından İHA ve taarruz helikopterleri için geliştirilen ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410’un ilk seri üretimleri gerçekleşti.

ASELSAN’dan ambargolara yanıt, ilk teslimat yapıldı

Bağımsız savunma teknolojilerinin yeni neferleri ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemlerinin ilk seri üretimleri, üretim hattından çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek ilk ürünler için ASELSAN’ın Ankara Akyurt’taki yerleşkesinde tören düzenlendi.

İLK TESLİMAT YAPILDI

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı açıklamada ambargolara yanıt niteliği de taşıyan sistemlerin, milli imkanlarla geliştirildiğini ve kendi alanında dünyanın "en iyileri" olduğunu belirtti.

aselsandan-ambargolara-yanit-ilk-teslimat-yapildi.jpg

Görgün, “Hava platformlarımızın keskin gözü olacak sistemlerimizin, milletimize kazandırılması için gece gündüz çalışan, milli mühendislik yeteneklerinin geldiği noktayı dünyaya ilan eden ASELSAN ekibini tebrik ediyoruz.” dedi.

aselsandan-ambargolara-yanit-ilk-teslimat-yapildi-001.jpg

SİHA’LARIN GÖZÜ NİTELİĞİNDE

ASELFLIR-500 sisteminde 3-5 mikrometre yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera, yüksek çözünürlüklü gündüz görüş kamerası, yüksek çözünürlüklü SWIR kamera, lazer hedef işaretleme birimi, lazer mesafe ölçme birimi, lazer nokta takibi ve lazer noktalama bulunuyor. Türkiye'nin Suriye harekatları ve Azerbaycan'ın Karabağ savaşında Kanada, SİHA'larda kullanılan kameralar için ambargo uygulamıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.