Bağış programında gündem olmuştu! Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi konuştu

Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasında 115 milyar lirayı aşkın yardım toplandı. 50 milyar liralık bağış ile sosyal medyanın gündemine oturan Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi Hamit Duras konuştu, “Eski paraya göre 50 milyar TL dedim” dedi.

Bağış programında gündem olmuştu! Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi konuştu

Türkiye’yi yasa boğan deprem afetinin yaraları sarmak için tüm televizyon kanalları bir araya geldi.

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis’i etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayanlar için Türkiye’nin tek yürek oldu. Tüm televizyon kanallarının canlı olarak yayınladığı kampanyada rekor bağış toplandı.

115 MİLYARI AŞKIN BAĞIŞ YAPILDI

Türkiye Tek Yürek kampanyasına toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış yapıldı. Ayrıca, 9 milyon adedi aşkın SMS de gönderildi.

50 MİLYAR BAĞIŞLA SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Stüdyoda bulunan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Benim için çok anlamlı, kendisi kapı komşum olur, Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi 50 milyar TL bağışta bulundu' ifadeleriyle bağış yaptığı açıkladı.

 

 

TARTIŞMAYA ACUN ILICALI NOKTA KOYDU

Bir anda sosyal medyanın gündemine oturan firma ile ilgili programda sunuculuk yapan Acun Ilıcalı'dan bir açıklama geldi. Bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek firmanın 50 milyar lira değil 50 bin TL bağış yaptığını ifade etti.

Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada, "Biraz önce bir bağlantıda bir vatandaşımız 50 milyar TL demiş. Bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu tarz yayınlarda öyle dil sürçmeleri olur" ifadelerini kullandı.

 

 

"ESKİ PARAYA GÖRE 50 MİLYAR DİYE BİR MİKTAR SÖYLEDİM"

Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek yaşananları anlattı.

Heyecanla canlı yayına bağlanarak bağışta bulunmak istediğini belirten Hamit Duras, "Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu. Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi" dedi.

bagis-programinda-gundem-olmustu-yeni-camoluk-otomotivin-sahibi-konustu-001.jpg

“GÖNÜL İSTER Kİ 50 MİLYAR TL'MİZ OLSUN Kİ BAĞIŞLAYALIM’

Hamit Duras ve dükkanda çalışan oğlu Hüseyin Duras yaşananlardan sonra telefonlarının hiç susmadığını belirtti.

Hamit Duras, "Bazı insanlar arayıp tebrik ediyor, bazıları ise tepki gösteriyor. Yine söylüyorum, benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım. Benim 9 yaşında Elif isimli bir torunum var, beni çok etkiledi. Annesi hırka örmüş, kendisi de kaşkol örmüş. Annesine, 'Bir ip daha alın ben yine öreceğim, depremzedelere göndereceğim' demiş. Babasına göndermek istediklerini ve kumbarasını da vermiş, buna çok duygulandım, bağış yaptım. Bir çocuk bunu yapıyorsa, biz niye yapmayalım dedim" diye konuştu.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.