Altın 5976.37
BIST 11341.9
Dolar 42.808
Euro 50.1902
Sterlin 57.2334

Bakan Kacır: Karaman’da 14 bin 750 kişiye iş kapısı açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Karaman’da konuştu, Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde dünyanın en güçlü üretim ülkelerinden biri haline geldiğini söyledi. Kacır, şehirde 14 bin 750 kişiye iş kapısı açıldığını belirtti.

Bakan Kacır: Karaman’da 14 bin 750 kişiye iş kapısı açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve açılış programı kapsamında geldiği Karaman’da, Türkiye’nin üretim gücüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karaman Valiliği’ni ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Bakan Kacır, ardından Vali Mehmet Fatih Çiçekli’den kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Karaman İl Başkanlığına geçen Kacır, İl Başkanı Murat Öztürk ve partililerle bir araya gelerek İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

“TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜRETİM ÜLKELERİNDEN BİRİ”

Toplantıda konuşan Bakan Kacır, Karaman’ın tarihi ve üretim kimliğiyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Yüzyılı’nın inşası için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çalışıyoruz. AK Parti iktidarları döneminde ülkemiz sadece bölgesinin değil, dünyanın en önemli üretim güçlerinden biri haline geldi.”

Türkiye’nin bugün Çin’den Avrupa’ya uzanan geniş kuşakta en güçlü üretim kabiliyetine sahip ülkelerden biri olduğunu belirten Kacır, ticari araç, otobüs, beyaz eşya, güneş paneli, çelik ve düz cam üretiminde Avrupa liderliğine dikkat çekti. Kacır, askeri insansız hava aracı üretiminde ise Türkiye’nin dünyada bir numara olduğunu söyledi.

KARAMAN’A OSB VE ENERJİ YATIRIMLARI

Bakan Kacır, Karaman 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin 400 hektardan 1.218 hektara çıkarıldığını hatırlatarak, yatırımcılar için güçlü bir üretim altyapısı oluşturduklarını ifade etti.

Karaman’ın güneş enerjisi potansiyeline de değinen Kacır, 1.541 hektarlık alanın Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildiğini ve büyük ölçekli güneş enerjisi yatırımları için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

bakan-kacir-karamanda-14-bin-750-kisiye-is-kapisi-acildi

“14 BİN 750 KİŞİLİK İSTİHDAMIN ÖNÜ AÇILDI”

KOBİ’lere yönelik desteklere de değinen Kacır, son 23 yılda KOSGEB aracılığıyla Karaman’daki işletmelere 1,2 milyar lira destek sağlandığını, yatırım teşvikleriyle ise 99,5 milyar liralık yatırımın ve 14 bin 750 kişilik istihdamın önünün açıldığını belirtti.

9 PROJE HİZMETE ALINDI

Bakan Kacır, Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle Karaman’da bugüne kadar yüzlerce projenin hayata geçirildiğini vurgulayarak, bugün 9 projenin daha hizmete alındığını söyledi.

Karaman OSB’de günlük 12 bin metreküp kapasiteli Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi’nin de devreye alındığını ifade eden Kacır, tesisin yeşil sanayi vizyonunun önemli bir örneği olduğunu dile getirdi.

bakan-kacir-karamanda-14-bin-750-kisiye-is-kapisi-acildi

TAŞ MESCİT ZİYARETE AÇILIYOR

Konuşmasında kültür ve turizme de değinen Bakan Kacır, Taşkale Köyü ve Taş Mescit’in turizme kazandırıldığını, Divle Obruk Peyniri’nin üretim ve pazarlama kapasitesinin artırıldığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Karaman OSB Atık Su Arıtma Tesisi Toplu Açılış ve İmza Töreni gerçekleştirildi. Programa çok sayıda protokol üyesi, milletvekili, belediye başkanı ve davetli katıldı.

bakan-kacir-karamanda-14-bin-750-kisiye-is-kapisi-acildi

Öte yandan Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı da yaptığı açıklamada, Mevlana Kalkınma Ajansı olarak kuruldukları günden bugüne kadar kalkınma yerelden başlar düsturuyla sorumluluk alanlarında yer alan Konya ve Karaman'da uyguladıkları programlarla çok sayıda projenin desteklendiğini söyledi. Bostancı, "Hayata geçirilen yeni teşvik sistemi ve yerel kalkınma hamlesi programı ile bölgemizdeki paydaşlarımızın rekabet güçlerini arttırmak, üretim, istihdam, ihracat ve yatırım gibi konularda alacakları kararlara destek vermek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ajansımız tarafından bu minvalde yürütülen çalışmalar neticesinde Karaman'da bugüne kadar 333 proje desteklendi" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.