Bakan Kurum, 65 saat sonra mucize kurtuluşa şahit oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 61 yaşındaki Ahmet Kurt, 65 saat sonra enkazdan çıkarılırken bu anlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da tanıklık etti.

Bakan Kurum, 65 saat sonra mucize kurtuluşa şahit oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yıkıma yol açtığı iller arasında bulunan Gaziantep'e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulundu.

Buradaki çalışmaları yerinde takip eden ve görevlilerden bilgi alan Bakan Kurum ardından bölgedeki incelemelerini sürdürmek üzere Nurdağı ilçesine geçti.

İlçede AFAD koordinesinde enkaz kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Kurum, Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri’nin (JAK) Yılmaz Apartmanı enkazında hayatta olduğu belirlenen bir depremzedenin kurtarılmasına şahit oldu.

bakan-kurum-65-saat-sonra-mucize-kurtulusa-sahit-oldu.jpg

61 SAAT SONRA GELEN MUCİZE KURTULUŞ

JAK ekiplerinin çalışması sonucu 61 yaşındaki depremzede Ahmet Kurt, felaketten 65 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan kurtarılan Ahmet Kurt, ısı battaniyesine sarıldıktan sonra oluşturulan koridordaki asker, vatandaş ve sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansa taşındı. Burada sağlık görevlisi tarafından kontrol edilen Kurt, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

bakan-kurum-65-saat-sonra-mucize-kurtulusa-sahit-oldu-001.jpg

Depremin yaşandığı Gaziantep’te koordinasyonu yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum can kurtarmak için yoğun çaba gösteren ekiplere çabalarından dolayı teşekkür etti. Bölgedeki durum ve çalışmalar hakkında AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

bakan-kurum-65-saat-sonra-mucize-kurtulusa-sahit-oldu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.