Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız duyuracak” dedi, pazartesi gününü işaret etti

TOKİ’nin Sosyal Konut Projesinde başvurular uzatılacak mı, TOKİ arsa ve iş yeri başvurusu ne zaman, konut için başvuru yapanlar arsa için de başvurabilir mi? Merak edilen soruları Bakan Kurum cevapladı, pazartesi gününü işaret etti.

Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız duyuracak” dedi, pazartesi gününü işaret etti

TOKİ’nin Sosyal Konut Projesinde başvurular uzatılacak mı, TOKİ arsa başvurusu ne zaman başlayacak, TOKİ iş yeri başvurusu ne zaman, konut için başvuru yapanlar arsa için de başvurabilir mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, merak edilen soruları cevapladı,  başvurulara ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi günü Kabine toplantısı sonrasından açıklayacağını söyledi.

BAKAN KURUM AÇIKLADI: BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından kentteki bir lokantada gerçekleştirilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Sivas" programında yaptığı konuşmada, vatandaşların Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine büyük bir teveccüh gösterdiğine dikkati çekti.

Kurum, "Sivas'ta, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine bugün itibarıyla başvuru sayısı 28 bin 750'ye ulaşmıştır. İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimize verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda konut yapılacak arsa çalışmasını yürütüyoruz. İnşallah 10 Ekim'de başvuruları başlayacak. Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye'ye detaylı bir şekilde 10 Ekim günü Kabine Toplantısı sonrasında paylaşmış olacak." dedi.

Kurum, konut yapılacak arsa sayısının Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla 1 milyona çıkarttıklarını anımsatarak altyapısı tamamlanmış 1 milyon konut yapılabilecek arsayı 81 il ve ihtiyaç gördükleri ilçelerde yapacaklarını dile getirdi. Burada da elektriğini, suyunu ve yollarını yapmak suretiyle vatandaşların en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılayacak adımları atacaklarını vurgulayan Kurum, bir gazetecinin sorusu üzerine, Sosyal Konut Projesi'nde başvuru sayısının 5 milyona yaklaştığını belirtti.

Ankara'da 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Konya dahil 17 ildeki 5 bin konutun temelinin atılacağını aktaran Kurum, şöyle konuştu:

"Son projemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm Türkiye'de 250 bin sosyal konut açıkladık. 81 ilimize nüfusları oranında, gerek merkezde gerek ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda dağıtım yaptık. İki milyona yakın gencimiz başvurdu. Şu an için başvuru süresini uzatmak gibi bir çalışmamız yok. Bakarız, o gün vatandaşımızdan gelen talepler doğrultusunda bu ihtiyacı da gidermeye çalışırız. Ama zaten vatandaşımız e-Devlet üzerinden bu başvuruları yapabiliyor. Buna ilişkin herhangi bir sorun, problem de bugüne kadar bize yansımadı.

bakan-kurum-cumhurbaskanimiz-duyuracak-dedi-pazartesi-gununu-isaret-etti.jpeg

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

10 Ekim'de arsa başvurularımız başlayacak, 7 Kasım'a kadar sürecek. Bizim amacımız, hedefimiz bu başvurular bittikten sonra hızlı bir şekilde 81 ilimizde büyük bir coşkuyla, adaletli bir seçim ve süreç yönetimi ile burada kuralarımızın hepsi noter huzurunda çekilecek, noter huzurunda vatandaşlarımız yine başvuru şartlarına uygun kardeşlerimiz arasında kurayla belirlenecek. 2023'ün ilk çeyreğine kadar bütün kuraları arsada ve konutta bitirmeyi hedefliyoruz. Arsadan veya konuttan hangisi çıkmışsa, vatandaşımız hangisine müracaat ediyorsa bu manada öncelik hakkını kendisine vereceğiz ve inşallah söz verdiğimiz gibi de iki yıl içerisinde konutlarımızı etaplar halinde teslim edeceğiz."

 

 

KONYA'DA KAÇ KONUT YAPILACAK, KAÇ ARSA VE İŞ YERİ SATIŞA ÇIKACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Konya’mıza 7 bin 655 konut kazandırıyoruz. 500 sanayi iş yeri ve tam 11 bin 390 konutluk ev yapmaya hazır arsamızı da hemşerilerimize sunuyoruz. 

Konya’da da bugün itibariyle 120 bin kardeşimiz başvurusunu yaptı. Kura ile hak sahiplerini belirledikten sonra inşallah 25 Ekim’de Türkiye genelinde temellerimizi atıp yeni evlerimizi, yeni iş yerlerimizi Konyalı hemşerilerimize süratle kazandıracağız.” demişti.

TOKİ İŞ YERİ BAŞVURUSU 2022 İÇİN TIKLAYIN

2022 TOKİ ARSA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.