Bakanlık uyardı: Dolandırıcıların hedefi yeni evlenecek çiftler!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni evlenecek çiftleri uyardı. Açıklamada, evlilik kredisi vaadeden ve kaynağı belli olmayan sahte internet sayfalarına itibar edilmemesi istendi.

Bakanlık uyardı: Dolandırıcıların hedefi yeni evlenecek çiftler!

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve yüzde sıfır faizle 150 bin TL kredi imkanı sağlanması hedeflenen Aile ve Gençlik Fonu kurulması, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına sunulmuştu.

Genç çiftlerin sabırıszlıkla beklediği düzenleme dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar açtıkları sahte internet sayfalarından genç çifleri dolandırarak haksız kazanç elde ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da gençlerin mağdur olmaması için sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:
“Bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, vatandaşlarımıza "evlilik kredisi" vaadiyle aşağıdaki sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yapıp para topladığı görülmüştür.

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımızın ve yetkili diğer resmi kurumların internet sayfaları dışındaki kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar etmemeleri önem arz etmektedir.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Bakanlık yaptığı paylaşımda, vatandaşları dolandırmaya yönelik açılan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunulacağının notunu da düştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.