Birçok ilde çatılar uçtu, ağaçlar yollara devrildi

Denizli, Bursa ve Antalya’da gece saatlerinde başlayan kuvvetli lodos şehir merkezlerinde etkili oldu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, bazı caddeler trafiğe kapanırken, ekipler kapanan caddeleri açmak için çalışma başlattı.

Birçok ilde çatılar uçtu, ağaçlar yollara devrildi

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi, Balıkesir yolu Tahtalı Mahallesi civarındaki bir fabrikanın bahçesinde bulunan ağaç yola devrildi.

Bölgedeki elektrik tellerine de hasar veren ağaç nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarıyla ağacın kaldırılmasının ardından, yol araç trafiğe açıldı.

Rüzgar nedeniyle bazı ağaçların yollara ve araçların üstüne devrildiği, çatıların uçtuğu öğrenildi.

Ekiplerin olumsuz durumlara karşı çalışmaları sürüyor.

DENİZLİ'DE ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Denizli’de gece saatlerinde şiddetini artıran rüzgar, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Fevzi Çakmak Bulvarı'nda bir çınar ağacı yola devrildi. Yol trafiğe kapatıldı, polis ekipleri sürücüleri alternatif güzergaha yönlendirdi.

Kuşpınar Mahallesi Hacı Hasan Feyzi Efendi Camisi bahçesinde bir ağacın kırılan dalları elektrik telleri ve park halindeki araçların üzerine düştü, 2 araç zarar gördü.

Fırtına nedeniyle Gültepe Mahallesi Kaynarca Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat firmasının saçtan yapılan çatısı koparak yola savruldu. Polis ekipleri yolda güvenlik önlemi aldı.

Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi'nde ağaçlar şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden söküldü.

Belediye ekipleri ağaç ve çatı parçalarını kaldırmak için çalışma yaptı.

bircok-ilde-catilar-uctu-agaclar-yollara-devrildi.jpg

ANTALYA’DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Antalya'da şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkili oldu. Birçok ev ve iş yerini su basarken, çok sayıda ağaç devrildi, 2 tekne de battı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'sarı' ve 'turuncu' kod uyarısı yaptığı Antalya'da, şiddetli yağmur ile fırtına etkisini gösterdi. Şiddetli yağmur ile kent merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Zemin katlardaki ev ve iş yerleri suyla dolarken, kent trafiği durma noktasına geldi.

Kentte gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ana arterlerdeki alt geçitler su ile doldu. Polis ekipleri bu alt geçitleri trafiğe kapattı. Yağış zaman zaman yerini doluya bırakırken, Kepez ilçesindeki kanallar taştı, araçlar yolda kaldı. Bazı evlerin bahçeleri ise suyla doldu. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki turizm beldesi Side'de de 2 tekne battı. Kentte fırtına da etkili oldu. Şehrin birçok noktasında devrilen ağaçlardan bazıları otomobillerin üzerine düştü, bazıları da yolları kapattı.

Bu nedenle çok sayıda araçta hasar meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekipleri, devrilen ağaçları kaldırmak için çalışma başlattı. Antalya'da fırtınanın bugün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

bircok-ilde-catilar-uctu-agaclar-yollara-devrildi-001.jpg

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.