Çeşitli suçlardan aranan şüpheliler Türkiye’ye iade edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9’u kırmızı bültenle, 6’sı ulusal seviyede aranan toplam 15 firarinin Gürcistan, Almanya, Karadağ, Azerbaycan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal seviyede aranan suçlulara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyonun daha sonuç verdiğini duyurdu.
Bakan Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 kişi ile ulusal seviyede aranan 6 kişinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini bildirdi.
Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre firariler; Gürcistan, Almanya, Karadağ, Azerbaycan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’da yakalandı. İade edilen şüpheliler arasında tasarlayarak öldürme, kasten öldürme, uyuşturucu madde ticareti, dolandırıcılık, örgüt üyeliği, yağma ve çeşitli suçlardan aranan isimlerin bulunduğu belirtildi.
Operasyonlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları ile KOM, Narkotik, İstihbarat, Siber ve Asayiş birimlerinin ortak çalışma yürüttüğü ifade edildi.
Bakan Yerlikaya, paylaşımında “Kırmızı bültenle aradığımız organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize tek tek geri getireceğiz. Kaçış yok” ifadelerini kullandı.
“15 SUÇLUYU DAHA ÜLKEMİZE GETİRDİK”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 8, 2026
???? Kırmızı Bültenle Aradığımız 9,
❌ Ulusal Seviyede Aradığımız yurdışındaki 6 Suçluyu,
GÜRCİSTAN(6), ALMANYA(4), KARADAĞ(2), AZERBAYCAN, KUZEY MAKEDONYA ve YUNANİSTAN’dan Ülkemize Getirdik.
???? Kırmızı Bültenle Aradığımız;
-“Tasarlayarak… pic.twitter.com/PuknRv0plm
Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.