Cezaevinde 18 mahkum rahatsızlandı, bazıları hastanelik oldu

Zonguldak’ın Beycuma beldesindeki cezaevinde mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşayan 18 mahkuma müdahale edildi. Hastaneye kaldırılan 5 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cezaevinde 18 mahkum rahatsızlandı, bazıları hastanelik oldu

Zonguldak’ın Beycuma beldesinde bulunan M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda rahatsızlanan mahkumlar nedeniyle hareketli saatler yaşandı.

18 MAHKUM RAHATSIZLANDI

AA’nın haberine göre; ceza infaz kurumunun kapalı bölümünde bulunan 15, açık bölümündeki 3 mahkum mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşadı. Durumun bildirilmesi üzerine kuruma 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri rahatsızlanan 18 kişiye ilk müdahaleyi cezaevinde yaptı.

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yapılan değerlendirme sonrası kapalı bölümden 3, açık bölümden ise 2 hükümlü ve tutuklu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 5 kişi, yapılan tetkiklerin ardından ilaç tedavisi uygulanarak taburcu edildi.

NUMUNELER ALINDI

Olay sonrası İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından cezaevinden su numunesi alınırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de gıda incelemesi başlattı.

Mahkumlara gıda zehirlenmesi teşhisi konulmadığı öğrenilirken, olayla ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.