Çinli damat, Aksaraylı gelin! Bir "İlk görüşte aşk" hikayesi

Aksaraylı Esra ile Ürdün'de dil kursunda tanıştığı Çinli Xıaolong evlilik kararı aldı. Ailesi Çin’den Aksaray’a gelip oğullarına kız istedi, yüzük takılırken makas kesmedi. Yani her şey Türk geleneklerine uygun yapıldı. İşte bir, ilk görüşte aşk hikayesi.

Çinli damat, Aksaraylı gelin! Bir "İlk görüşte aşk" hikayesi

Aksaraylı Esra, ilk görüşte aşık olduğu Çinli Müslüman Xıaolong ile dünyaevine girdi, evliliğe giden süreci ayrıntılarıyla anlattı.

ÇİN’DEN GELİP AKSARAY’DA KIZ İSTEDİLER

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Esra Koç, yaz tatilinde Arapça dil eğitimini geliştirmek için Ürdün'e gitti. Koç, burada İslam Hukuku üzerine yüksek lisans yapan ve dil kursu işleten 25 yaşındaki Çinli Xıaolong Ma ile tanıştı. Kısa sürede arkadaşlıklarını ilerleten çift, evlenmeye karar verdi. Çin'den gelen Ma'nın aile büyükleri, Aksaray'da Koç'u ailesinden istedi. Ürdün'de yaşayacak olan çift, Türk örf ile adetlerine göre yapılan kız isteme ve nikah töreniyle hayatını birleştirdi.

“TUZLU SU İÇİRDİM”

Esra Ma, çok güzel bir ahlaka sahip olan eşinin, tanışmalarından kısa süre sonra kendisiyle evlenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine evlenme sürecinin başladığını aktaran Esra Ma, "Eşimi yakınlarıyla evimize davet ettik. Ailem evlenmemize onay verdi. Tanışmamızdan yaklaşık üç ay sonra evlendik. Her şeyi Türk örf ve adetlerine göre yerine getirdik. Tuzlu kahve yerine tuzlu su içirdim, nikahta ayağına bastım, nişan yüzüğümüz takılırken 'makas kesmedi" gibi adetlerimizi yerine getirdik. Bu süreç çok uyumlu ilerledi." diye konuştu.

cinli-damat-aksarayli-gelin-bir-ilk-goruste-ask-hikayesi-003.jpg

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Esra Ma, eşine ilk görüşte aşık olduğunu, sevdiği kişiyle evlenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Çinli bir damatla evlilik fikrinin ilk başlarda herkese garip geldiğine değinen Esra Ma, "Dilimiz ortak değil. Ortak dil olarak Arapça konuşuyoruz. İlk başlarda bir sorun çıktığında "Ne yaparız?" diye korkmuştum ama kalplerimiz birleştiği için bu sorunları çabuk atlattık." dedi.

cinli-damat-aksarayli-gelin-bir-ilk-goruste-ask-hikayesi.jpg

"KÜLTÜRÜMÜZÜN VE ADETLERİMİZİN FARKLI OLMASI BENİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ"

Xıaolong Ma ise tanışma teklifinin kendisinden geldiğini, sonrasında evlenme teklifinde bulunduğunu kaydetti.

Eşinin ailesinin de kendisini benimsediğini vurgulayan Ma, "Bir Türk kızıyla evleneceğimi hayal bile edemiyordum. Rüyada gibiyim, hala inanamıyorum. Kültürümüzün ve adetlerimizin farklı olması beni olumsuz etkilemedi. Allah'a şükür bugün nikahımızı kıyarak evlendik. En az 5 çocuğumuz olsun istiyorum. Gençlerin evlenmesi için anne ve babalara çok iş düşüyor. Ailelerin gençlerin evlenmelerini teşvik etmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

cinli-damat-aksarayli-gelin-bir-ilk-goruste-ask-hikayesi-001.jpg

cinli-damat-aksarayli-gelin-bir-ilk-goruste-ask-hikayesi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum