Cumhuriyetin 100. Yılı’nda şehirler yarışacak

Cumhuriyet’in 100. Yılı çeşitli etkinlik organizasyonlarla kutlanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı da "100. Yıl ve Eğitim" temalı kısa film yarışması düzenledi. Bu yarışma illerdeki milli eğitim müdürlükleri, öğrenci ve öğretmenler arasında gerçekleşecek.

Cumhuriyetin 100. Yılı’nda şehirler yarışacak

Cumhuriyet’in 100. Yılı her alanda yıl boyu düzenlenen organizasyonlarla daha fazla anlam kazanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, düzenleyeceği "100. Yıl ve Eğitim" temalı kısa film yarışması ile 100. Yıla biraz daha katacak.

Bakanlık yaptığı açıklamada; “Bu yarışma ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına girerken dünden bugüne ve bugünden yarına uzanarak milli eğitim olgusu ile birlikte vatan ve millet sevdalısı olma özelliğinin öğretilmesi, bu bağlamda Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle öğrencilerimize milli eğitimin öneminin kavratılması amaçlanmıştır.” ifadeleriyle düzenlenen organizasyonun hedefini belirtti.

Düzenlenecek film festivalinde il milli eğitim müdürlükleri kendi ekiplerini kurabilecek ve ekiplerde öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumu yöneticilerine görev verilebilecek.

İl millî eğitim müdürlükleri, bu yarışma kapsamında yükseköğretim kurumları ile iş birliği yaparak danışmanlık ve ekipman desteği alabilecek.

SON TARİH 22 KASIM

Deneysel, belgesel ve canlandırma türlerinde hazırlanacak olan filmlerin değerlendirmeye alınabilmesi için katılımın gerçekleşeceği son tarih 22 Kasım 2023.

Kısa film yarışmasının ödül töreni 10 Aralık 2023 tarihinde Ankara'daki MEB Şûra Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.