Defineciler bu sefer kazmayı taşa vurmadı! Yer altı şehrini ortaya çıkardılar

Afyonkarahisar'da kaçak kazı yapan kişiler, tarihi yer altı şehri buldu. Gerçek, polis operasyonuyla ortaya çıktı, defineciler gözaltına alındı.

Defineciler bu sefer kazmayı taşa vurmadı! Yer altı şehrini ortaya çıkardılar

Türkiye'nin farklı bölgelerinde kaçak kazı yapanlara yönelik, polis ve jandarma ekiplerinin operasyonu devam ediyor. Son dönemde sık sık gündem olan defineciler, bu kez Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde ortaya çıktı.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

İlginç olay, İscehisar ilçesinde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bir evde kaçak kazı yapıldığı yönünde bilgi alınca harekete geçti.

defineciler-bu-sefer-kazmayi-tasa-vurmadi-yer-alti-sehrini-ortaya-cikardilar-002.jpg

ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ

Adrese giden ekipler baskın yaptıkları evde büyük bir çukur ve kazı ekipmanları buldu. Baskında M.R.B., İ.A., M.A., E.A., O.Ö., R.A. ve H.Ş., gözaltına alındı.

defineciler-bu-sefer-kazmayi-tasa-vurmadi-yer-alti-sehrini-ortaya-cikardilar.jpg

TARİHİ OBJELER TESPİT EDİLDİ

Üç metre genişliğinde açılan çukurdan içeri giren polis, tünelin içerisinde sütunların bulunduğu, içerisinde çuvalların arkasına gizlenmiş yazıt, heykel ve lahit olarak değerlendirilen tarihi objelerin bulunduğu tespit etti. Ekipler yaptıkları ilk incelemede bulunan yerin tarihi yer altı şehri olduğunu belirledi. 

defineciler-bu-sefer-kazmayi-tasa-vurmadi-yer-alti-sehrini-ortaya-cikardilar-001.jpg

Olayla ilgili başlatılan inceleme devam ederken, operasyon sonrası polis girdiği yer altı şehrini cep telefonu kamerasıyla da kayıt altına aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.