Demiryollarına büyük yatırım! 608 kilometrelik yeni hedef
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 12’nci Kalkınma Planı kapsamında 2028 yılına kadar demiryollarındaki iltisak hattı uzunluğunu 608 kilometreye çıkaracaklarını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sanayi bölgelerini limanlara ve lojistik merkezlere bağlayan iltisak hattı yatırımlarının hızla sürdüğünü açıkladı. Mevcut ve devam eden projeler tamamlandığında Türkiye’nin iltisak hattı uzunluğu 885 kilometreyi aşacak.
Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında Türkiye genelinde sanayi üretimini limanlara, lojistik merkezlere ve ana demiryolu koridorlarına bağlayan iltisak hattı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.
Uraloğlu, Türkiye’nin ulusal demiryolu ağı üzerinde 445,8 kilometre uzunluğunda 287 iltisak hattı bulunduğunu ifade etti.
DEVAM EDEN PROJELER
Yapımı süren iltisak hatlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, Adapazarı Karasu, Afyonkarahisar İşcehisar, Polatlı ve Ticaret Odası OSB, Çukurova, Dörtyol-Hassa Tüneli ve Demir Yolu 1'inci Etap, Hasanbey Lojistik Merkezi-Eskişehir OSB, İncesu OSB ve Havza OSB iltisak hatlarında yapım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Bakan, toplam 150,5 kilometre uzunluğundaki 9 ayrı projenin inşasının devam ettiğini bildirdi.
“331 ADET İLTİSAK HATTIMIZ OLACAK”
Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun onayladığı 17 kilometrelik 8 yeni iltisak hattı bulunduğunu söyleyen Uraloğlu, 82,4 kilometrelik 10 projenin tamamlandığını, 189,4 kilometrelik 17 hat için etüt ve proje çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Tüm hatlar tamamlandığında Türkiye’nin 885,1 kilometre uzunluğunda toplam 331 iltisak hattına sahip olacağını belirten Uraloğlu, 12’nci Kalkınma Planı kapsamında hedeflerinin 2028’de 608 kilometreye ulaşmak olduğunu vurguladı.

TAŞIMACILIK VERİLERİ PAYLAŞANDI
İltisak hatlarının yük taşımacılığındaki önemine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Bu hatlar üzerinden gerçekleştirilen taşımalar, demiryolu yük taşımalarının yüzde 46,9’unu oluşturuyor. Ocak–Ekim döneminde iltisak hatları üzerinden 9,8 milyon ton yük taşıdık.” diye konuştu.


Kaynak:DHA



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.