Düğünü kana bulamıştı! İstenen ceza belli oldu

Diyarbakır’da düğün salonuna girerek damat Ahmet Erdem'e tabancayla ateş eden Selahattin Aktaş hakkında 15 ihtilaflı 26 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Düğünü kana bulamıştı! İstenen ceza belli oldu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Gaziler'de bulunan bir düğün salonunda meydana gelen olayda, damat Ahmet Erdem, gelin F.A. ile salona girdiğinde Selahattin Aktaş, belinden yayılan tabancayı peş peşe ateşledi.

Davetliler panikle kaçarken, 8 kurşun isabet eden Ahmet Erdem ile düğüne katılanlar arasında yer alan E.K. de seken kurşunun isabet etmesiyle parçalanmasından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken Ahmet Erdem ve E.K. yakınları tarafından sevk edildi.

Selahattin Aktaş, olaydan 5 saat sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince tabancayla birlikte saklandığı adreste gözaltına alındı. Aktaş, çıkarıldığı mahkemece 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.K. tedavisinin ardından taburcu edildi. Ahmet Erdem de, yoğun bakımdaki tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlattı. Normal servise alınan ve taburcu edilen Ahmet Erdem, olaydan 25 gün sonra FA ile Batman'da bir düğün salonuna girdi.

dugunu-kana-bulamisti-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

GELİNLE EVLENMEK İSTEMİŞ

Selahattin Aktaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca öne sürülen iddianame 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede Aktaş'ın olayından 1 ay önce FA'nın Ahmet Erdem ile evleneceğini öğrenmesi üzerine engel olmak amacıyla planlı şekilde ve tasarlayarak hareket ettiği için eylemin 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçunun ifadelerine yer verildi. İddianamede sanığın, olaydan yaklaşık 3 yıl önce evlenmek amacıyla FA'yı ailesinden istediği ancak ailenin rıza göstermemesi nedeniyle evliliğin gerçekleşmediği de yer aldı.

dugunu-kana-bulamisti-istenen-ceza-belli-oldu-001.jpg

Sanığın, damat Ahmet Erdem ve FA'nın düğün salonuna geldikleri esnada belinden çıkan tabancayla damada karşı öldürmek amacıyla yakın mesafeden 5 el ateşlendi, müştekinin hayati tehlike geçirecek ve kemik kırığının hayat fonksiyonlarının ağır derecede dayanıklı şekilde yaralanmasına rağmen ifade edildi. Aktaş hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', 'Olası kastla kasten yaralama' ve 'Ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından 15 harfli 26 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.