Efsane Cuma İndirimleri uyarısı

Efsane Cuma İndirimleri adıyla internet üzerinden düzenlenen kampanyalara karşı Ticaret Bakanlığından uyarı geldi. Bakanlık, tüketicilerin mağdur olmaması için bir kılavuz hazırladı ve indirim kapsamına girecek kampanyalar sıralandı.

Efsane Cuma İndirimleri uyarısı

Bakanlıktan Efsane Cuma İndirimi uyarısı! Ticaret Bakanlığı, her yıl kasım ayında düzenlenen 2022 Efsane Cuma İndirimlerine ilişkin kılavuz hazırladı.

Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken hususlar belirlendi.

Buna göre, indirim sürecinde her bir ürünün “30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı” veya “bir önceki fiyatı” da tüketicilerle paylaşılacak.

İndirimli satışlarda kapsamı belirten ifadelere okunabilir şekilde yer verilecek. İndirim mağazadaki veya bir kategorideki ürünler için geçerli olmadıkça "tümü" veya "her şey" gibi ifadeler kullanılmayacak.

"3 al 2 öde", "1 alana 1 bedava" veya "2. ürüne yüzde 20 indirim" gibi koşullu satışlar, indirim kapsamında değerlendirilmeyecek.

TAKSİT TUTARI GÖSTERİLMESİ ZORUNLU

İndirim kartları ve kuponlar gibi uygulamalar da indirimli satış olarak kabul edilmeyecek.

Kılavuzla, taksitli satış reklamlarında, toplam fiyat, taksit sayısı ve taksit tutarının birlikte gösterilmesi zorunlu kılındı.

Yurt dışı paket tur ve eğitim programlarının satış fiyatları da Türk lirası cinsinden belirtilecek.

'YALNIZCA' VEYA 'SADECE' YASAK

Özellikle çocukları hedef alan kampanyalarda o malın fiyatının düşük olduğu algısı oluşturacak şekilde, “yalnızca” veya “sadece” gibi ifadeler kullanılmayacak.

Çocuklar, internette gördükleri bir şeyi almak için ebeveynlerini ikna etmeye teşvik edilmeyecek. Yaşlılar ve engellilere yönelik reklamlara özen gösterilecek.

İNTERNET KULLANICILARI DOLANDIRICILARIN AĞINA DÜŞMEKTEN NASIL KORUNUR? (GÜVENLİ ALIŞVERİŞ)

İnternetten alışveriş yapacak vatandaşların dolandırıcıların ağına düşmemeleri için Emniyet yetkilileri de bazı uyarılarda bulundu.

İşte madde madde o uyarılar:

“En basit şekliyle internet kullanıcılarının önce farklı firmaların fiyatlarını araştırması dolandırıcıların fark edilmesinde etkili olacaktır.

Araç veya farklı kiralamalarda, ceza ödemelerinde bankacılık işlemlerinde sıklıkla karşılaşılan kopya sitelerle dolandırıcılık yöntemine karşı önlem olarak URL adreslerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Kopya sitelerin adres çubuğundaki site isim bilgilerinde harf değişikliği yapılarak, eksik ya da fazla harf kullanılabiliyor.

Kurumsal firmalar Whatsapp hattı üzerinden veya başkaları adına havale/EFT gibi talepte bulunmaz ve size hesabınızda bulunan para miktarını sormaz.

En önemli nokta ise Ticaret Bakanlığı bünyesinde E- Ticaret Bilgi Platformu’ndaki sorgulama bölümünden anahtar kelimeyle yapılan aramada, doğrulanmış site sütununda yeşil tiki görmek güvenle alışveriş yapılabileceğini gösterir.”

SORGULAMA LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.