En çok iş ilanı olan meslekler hangileri?

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), en fazla açık iş ilanı olan meslekleri açıkladı. Sektörlerde en fazla açık iş, imalat sanayi sektöründe yer aldı. İşte en fazla açık iş ilanının olduğu 10 meslek.

En çok iş ilanı olan meslekler hangileri?

İŞKUR verilerine göre 2022 yılı Ocak-Temmuz döneminde açık iş sayısı yüzde 41,3 artışla 1 milyon 329 bin 398 olarak belirlendi.

Türkiye'de açık iş sayısı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,9 düşüşle 154 bin 619 oldu.

Açık işlerin 98,5’i özel sektörden alınırken, sektörler itibarıyla en fazla açık iş (547.088 açık iş) imalat sanayi sektöründe yer aldı.

İşte en fazla açık iş ilanının olduğu ilk 10 meslek:

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri.jpg

Şoför-Yük Taşıma

Açık iş sayısı: 1.013

ŞOFÖR NE İŞ YAPAR?

Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, uzun veya kısa mesafelerde motorlu yük taşıma araçlarını trafik kurallarına uygun olarak, güvenli bir şekilde kullanma ve yükü gideceği yerlere en iyi şartlarda nakletme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-002.jpg

Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)

Açık iş sayısı: 1.196

SİLAHSIZ GÜVENLİK GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, bina ve tesislerde, hukuk kurallarına uygun talimatlar çerçevesinde, fiziki ve teknik imkanları kullanarak, can, mal güvenliği ve huzuru sağlamak için gözetim, denetim ve kontrol yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-005.jpg

Garson (Servis Elemanı)

Açık iş sayısı: 1.253

GARSON (SERVİS ELEMANI) NE İŞ YAPAR?

Servis masası hazırlama, müşterileri karşılama, yiyecek ve içecek siparişi alma ve servis yapma, alma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-008.jpg

Konfeksiyon İşçisi

Açık iş sayısı: 1.393

KONFEKSİYON İŞÇİSİ NE İŞ YAPAR?

Konfeksiyon işçisi eğer hatalı bir kesim varsa ilgili bölüme geri gönderen, ürünlerin üretim cetvellerini denetleyen işçilerdir. Aynı zamanda da çalışma alanının temizlik ve düzenini de sağlamaktadır. Meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etmeli ve bu gelişmeleri uygulanmalıdır vb. görev ve ya işlemleri yerine getiren çalışanlardır.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-010.jpg

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı

Açık iş sayısı: 1.404

GAZALTI (MIG-MAG) KAYNAKÇISI NE İŞ YAPAR?

Gazaltı Kaynakçısı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, kaynak yöntem sayfasında belirtilen şartlar dahilinde, gazaltı kaynağı ön hazırlığı, kaynak ve kaynak sonrası işlemlerini yapma, kaynak akım üretici ve kaynak düzeneğinin bakımını yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-017.jpg

Ön Muhasebeci

Açık iş sayısı: 1.463

ÖN MUHASEBECİ NE İŞ YAPAR?

Ön muhasebe görev tanımı, en genel ifadeyle bir şirketin finansal yönetimini sağlayacak her türlü veriyi takip etmesidir. İşletmenin nakit parası, müşterileri, stokları, çekleri, faturaları, teklif yönetimi, banka hesapları, senetleri gibi temel unsurlarının kayıtlarını ve bunların hareketlerini takip etmek için kullanılır; şirketin kendi bünyesinde tutulmalıdır.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-020.jpg

Satış Danışmanı / Uzmanı

Açık iş sayısı: 1.985

SATIŞ DANIŞMANI NE İŞ YAPAR?

Satış uzmanı; kurum ya da kuruluşların genel çalışma prensipleri doğrultusunda, şirketin satış alanında verimlilik kazanması ve kar elde etmesi için projeler oluşturan, satış direktörüne bağlı olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-022.jpg

Makineci (Dikiş)

Açık iş sayısı: 2.028

MAKİNECİ (DİKİŞ) NE İŞ YAPAR?

Makineci (Dikiş) Belli bir desen ve şekilde kesimi yapılmış kumaş, deri, kürk vb. parçaların dikiş makinesi ile birleştirilmesi (dikilmesi) işlemini yapan kişidir

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-027.jpg

Temizlik Görevlisi

Açık iş sayısı: 3.476

TEMİZLİK GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

Temizlik Görevlisi, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda hijyenik kurallara uygun olarak toz alma, leke çıkarma, süpürme, paspaslama, parlatma, yıkama, cilalama, ovma, kazıma vb. temizlik ve bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

en-cok-is-ilani-olan-meslekler-hangileri-030.jpg

Beden İşçisi (Genel)

Açık iş sayısı: 18.392

BEDEN İŞÇİSİ NE İŞ YAPAR?

Kas gücünü kullanarak taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanarak herhangi bir işte ücret karşılığında çalışan kişidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.