Erken öten tavus kuşu CİMER’e şikayet edildi

Tokat’ta emekli öğretmen Ziynet Gökçe, müstakil evinde tavus kuşu beslemeye başladı. 8 yıldır gözü gibi baktığı ve Garguk ismini verdiği hayvanı CİMER’e şikayet edildi. Gökçe, şikayet sebebinin sabahın erken saatlerinde ötmesi olduğunu iddia ediyor.

Erken öten tavus kuşu CİMER’e şikayet edildi

Tokat Haber: Niksar ilçesinde emekli öğretmen Ziynet Gökçe’nin bahçesinde beslediği tavus kuşu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildi.

Gökçe, Garguk adını verdiği ve çok sevdiği tavus kuşunun şikayet sebebinin sabahın erken saatlerinde ötmesi olduğunu iddia ediyor.

“HAYVAN DÜŞMANLIĞI OLARAK DÜNÜŞÜYORUM”

Daha önceden de şikayette bulunulduğunu belirten Ziynet Gökçe, "Çocukken bizim evde kitap çok okunurdu, Şehzade Şirazi'nin kitabında tavus kuşları gibi egzotik hayvanlardan bahsedilirdi. Bu durum benim duygu dünyamı etkiledi. Bütün semavi dinlerinde tavus kuşunun bir nazar görevi gördüğünü biliyorum. Yunan mitolojisinde de bu duruma rastladım. Tüylerinden dolayı nazara karşı olduğu söylenir, benimde böylesi şeylere ilgim var. Bende internetten kendime bir tavus kuşu satın aldım” dedi.

erken-oten-tavus-kusu-cimere-sikayet-edildi.jpg

“TERK ETMEK ONA HAKSIZLIK OLUR”

Gökçen, “2016 yılının Aralık ayında aldım, hayvanın isimi Garguk olarak koyduk. 8 yıla yakındır bu hayvana bakıyorum, neden şikayet edildiğini bilmiyorum bu hazımsızlığın ne olduğunu bilmiyorum. Hayvan düşmanlığı olarak düşünüyorum. Devletin bu konu da kararı ne olur bilmiyorum ama bu hayvanı terk etmek istemiyorum. Onu terk etmek ona haksızlık olur, onu hiçe saymak olur. CİMER'e şikayet konusunda bir girişimde bulunmayacağım, daha önceden şikayet edildi” dedi.

erken-oten-tavus-kusu-cimere-sikayet-edildi-002.jpg

“İKİMİZDE CANLIYIZ”

CİMER'in vereceği kararı merakla bekleyen tavus kuşunun sahibi Ziynet Gökçe, “Sosyal medya da destekleyenler çok oldu. Artık mücadele edecek gücüm kalmadı, daha önceden de cami bahçesine girdiği için tekmelendi bu hayvan, kovuldu. Polis ve zabıta ekipleriyle beraber bu hayvanı yakalayıp getirdik. Hayvan ve insan ayrımına bakmıyorum. İkimizde canlıyız sokakta ki hayvanlara sahip çıkmalıyız. Hayvan severlerin hayvanlara sahip çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

erken-oten-tavus-kusu-cimere-sikayet-edildi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.