Eşine sopayla saldırıp, suçunu reddeden sanık için şok karar
Antalya'da, Ukrayna asıllı eşi Iryna Melnychuk Diğer'i (36) sopayla darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Ali Diğer, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın telefon ve konum kayıtlarının incelenmesine karar verdi.
Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Antalya'da, Ukrayna asıllı eşi Iryna Melnychuk Diğer'i (36) sopayla darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Mehmet Ali Diğer, mahkemede suçunu reddederek, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını savundu.
5 Temmuz'da saat 01.00 sıralarında, Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir otelde vardiyalı çalışan Iryna Melnychuk Diğer, iddaya göre mesai sonrası servisten inip evinin arka kapısından içeri gireceği sırada uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Mehmet Ali Diğer tarafından saldırıya uğradı.
Yine eşinin iddiasına göre şapka ya da benzeri bir şeyle yüzünü kapatan Mehmet Ali Diğer, hiçbir şey söylemeden Iryna Melnychuk Diğer’in başına sopayla defalarca vurdu. Yere düşen ve elleriyle başını korumaya çalışırken sol elinde çok sayıda kırık ile başında yarılma oluşan Iryna Melnychuk Diğer, telefonundaki KADES uygulamasını kullandı.
Komşuları tarafından çağrılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Iryna Melnychuk Diğer, 16 günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer'in sol eline platin takılırken, başında estetik müdahale gerektiren doku kayıpları oluştuğu belirlendi.


BAŞKA YERDEYMİŞ
Olay sonrası gözaltına alınan ve ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Ali Diğer, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada olay günü eşinin evine gitmediğini söyleyerek, kamera kaydındaki kişinin kendisi olmadığını savundu.

ŞÜPHELİ DAVRANMIŞ
Duruşmada tanık olarak dinlenen turizm sektöründe çalışan Daniela D., “Sanığı turizmden tanıyorum. Sanık otelde çalışanlardan biridir. 4 Temmuz günü beni aradı. Görüşmek istediğini söyledi. Geç saat olduğu için 22.58 gibi evime geldi. ‘Canım sıkıldı görüşmek istedim’ dedi, ama hiçbir şey konuşmadık. 'Bir derdin mi var’ dedim, ‘Yorgunum’ dedi. Yanında köpeği de vardı. 10-15 dakika oturdu ve gitti. Gitmeden telefonuna baktı. Daha sonra telefonla konuştuk. Evime geldiğinde hareketleri garipti, ben de merak ettim ve aradım. Telefona bakmadı. O beni gece aradı, ‘Ne yapıyorsun?’ dedi. ‘Uyuyorum’ dedim ve kapattım. Sanık evimden ayrılırken hareketleri tuhaftı, ‘Alkollü müsün?’ dedim. Hatta ‘Ehliyetini kaptırma ben seni bırakabilirim’ dedim. O da gitti. Ben İryna’yı tanımıyorum. Olayları haberlerden gördüm" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın telefon kayıtları ile olay günü konum bilgilerinin incelenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak:DHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.