Evi terk edip Konya’ya gelen eşiyle görüşmek için 2 kamyonet çaldı

Adana’da bir kişi, evi terk edip Konya'ya gelen eşiyle görüşmek için arkadaşlarıyla iki kamyonet çaldı. Çalınan araçlardan birini satıp parayı eğlence merkezinde harcayan şüpheliler, çaldıkları diğer aracın içinde uyurken, Konya’da yakalandı.

Evi terk edip Konya’ya gelen eşiyle görüşmek için 2 kamyonet çaldı

9 Ağustos akşamı, merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’nde yaşanan olayda, iddiaya göre; Erdal A. (32), kendisine küsüp evi terk eden eşiyle görüşüp barışabilmek için Konya’ya gitmek istedi.

KAMYONET ÇALMAYA KARAR VERDİ

Parası ve aracı olmayan Erdal A, bunun için kamyonet çalmaya karar verdi. Arkadaşları Ayhan K. (30), Ahmet K. (29) ve Ender A. (27) adlı şahıslardan bu iş için yardım isteyen Erdal A, daha önce yerini belirledikleri kamyoneti çalmak için harekete geçti. Aracın bulunduğu sokağa gelen zanlılar, sokağın köşesinde oturup bir süre bekledi. Daha sonra aralarından biri kamyonetin yanına gitti. Bu arada Ender A. zanlılara gözcülük yaparken iki kişi etrafta kimsenin kalmaması üzerine araca doğru yöneldi.

Aracı bir süre itekleyen şüpheliler götüremeyeceklerini anlayınca kamyonetten uzaklaştı. Bir süre sonra ekibe bir kişi daha katılınca zanlılar kamyoneti iterek çalıp götürdü. Bu anlar ise anbean görüntülendi.

evi-terk-edip-konyaya-gelen-esiyle-gorusmek-icin-2-kamyonet-caldi.jpg

EĞLENCE MEKANINDA HARCADILAR

Zanlılar, kamyoneti hurdacılık yapan N.K’ya götürüp 5 bin 500 liraya sattı. Erdal A, 5 bin 500 lirayı arkadaşlarıyla birlikte eğlence mekanında harcadı.

Erdal A. daha sonra Konya’ya gitmek için başka bir kamyonet çalmaya karar verdi. Bu arada şüphelilerden Ender A. ikinci hırsızlığa katılmazken, diğerleri Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’ne gitti. Burada da kamyoneti anahtar uydurup çalan 3 kişi, çaldıkları kamyonetteki kredi kartından harcama yaptı ve Konya’ya geldi.

evi-terk-edip-konyaya-gelen-esiyle-gorusmek-icin-2-kamyonet-caldi-001.jpg

ARAÇTA UYURKEN YAKALANDILAR

Kamyoneti çalınan müştekilerin ihbarıyla Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Polis, kısa sürede güvenlik kameralarından zanlıları tespit edip Konya’ya gittiklerini belirledikten sonra 3 şüpheliyi Konya’da çalıntı aracın içinde uyurken yakaladı. Şüpheliler, daha sonra Adana’ya götürüldü.

evi-terk-edip-konyaya-gelen-esiyle-gorusmek-icin-2-kamyonet-caldi-002.jpg

4’Ü TUTUKLANDI

Polis, ilk olayda gözcülük yaptığı tespit edilen Ender A., şüphelilerin iletişime geçtiği S.A. ve kamyoneti satın alan hurdacı N.K’yi de gözaltına aldı. 6 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Haklarında resmi belgede sahtecilik ve hırsızlık suçundan işlem yapılan Erdal A, Ayhan K, Ahmet K. ve Ender A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler N.K. ve S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

evi-terk-edip-konyaya-gelen-esiyle-gorusmek-icin-2-kamyonet-caldi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.