Fabrikada oksijen tankı patladı! Ambulans helikopter ağır yaralanan işçi için havalandı
Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nda meydana gelen patlamada, tahliye vanasını açmaya çalışan işçi Fatih Tetik ağır yaralandı. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan Tetik, Karabük’teki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.
Olay, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası Hava Ayrıştırma Tesisi'nde saat 14.50 sıralarında meydana geldi. Fatih Tetik isimli işçi buffer oksijen tankı tahliye vanasını açmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Dışarıya yayılan oksijen nedeniyle vücudunda yanıklar oluşan Tetik ağır yaralandı.
Talihsiz işçi olay yerine sevk edilen ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Tetik, daha sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

KARDEMİR'den yapılan açıklamada, patlama sonucu tahliye vanasını açan personelin atmosfere yayılan oksijen nedeniyle yaralandığı ifade edildi. Yaralı işçinin ilk müdahalesinin ardından hava ambulansı ile Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği ve sağlık durumunun yakından takip edildiği bildirildi.


Kaynak:İHA




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.