FETÖ, "cami bombalayacak" diye hedef göstermişti! O isim terörle mücadelenin başına getirildi

Yıllar önce FETÖ tarafından cami bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey, Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi.

FETÖ, "cami bombalayacak" diye hedef göstermişti! O isim terörle mücadelenin başına getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Jandarma Genel Komutanlığında 4 tuğgeneral ve 4 jandarma albay emekliye sevk edildi. 5 general bir üst rütbeye terfi ettirildi. Ayrıca 28 generalin yeni görevlere ataması yapıldı, 32 albayın da il jandarma komutanı olarak atamaları gerçekleştirildi.

TERÖRLE MÜCADELENİN BAŞINA GETİRİLDİ

Atamalarda dikkat çeken bir isim yer aldı. İstanbul'daki Eyüp Camii'ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve Balyoz davasında 21 ay tutuklu kalıp, 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi.

TUTUKLANMIŞTI

İlbey, 2003'deki sahte keşif raporu nedeniyle yüzbaşı rütbesindeyken tutuklanmış ve yeniden yargılama sonucu beraat etmişti. 2019'da tuğgeneral rütbesine terfi eden İlbey, en son Bitlis İl Alay Jandarma Komutanlığı'na atanmıştı. Dün çıkarılan kararname ile İlbey, Jandarma TEM Başkanı oldu.

tuggeneral-nail-ilbey.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.