FETÖ’cü hakim ve polisler aynı teknede kaçarken yakalandı

FETÖ üyeliğinden ihraç edilen 5 eski hakim ile 2 eski emniyet personeli düzenlenen Kıskaç-28 operasyonuyla Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandı.

FETÖ’cü hakim ve polisler aynı teknede kaçarken yakalandı

Operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik “Kıskaç-28” operasyonu düzenlendi.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde, FETÖ'nün kripto haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı olan ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan ihraç edilen, O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli eski hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli eski emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

9 şüpheli silahlı terör örgütüne üye olma, 4 tekne mürettebatı ise göçmen kaçakçılığı suçundan 13 kişi tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenliğimizi ve polislerimizi ve tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" mesajını paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.