Gezeravcı’yı taşıyan kapsül uzay istasyonuna kenetlenecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesine saatler kaldı.

Gezeravcı’yı taşıyan kapsül uzay istasyonuna kenetlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

Kacır, "Bugün öğle vakti saat 12.27'de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi anın, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarda ve bilim merkezlerinde yaşanacağına işaret eden Kacır, herkesin bu anları "http://axiom.space/live" internet adresi üzerinden de takip edilebileceğini kaydetti.

Kacır, "Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda 'kenetlenmeye' hazır." değerlendirmesinde bulundu.

13 BİLİMSEL DENEYE İMZA ATACAK

Alper Gezeravcı, süreç boyunca uzayda biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda deneyler gerçekleştirecek. Astoronotlar zaman zaman Dünya'ya bağlanıp uzayda yaşadıklarını anlatacak.

Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

gezeravciyi-tasiyan-kapsul-uzay-istasyonuna-kenetlenecek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.