Gökyüzünde görülen ışıklı cisimler ne? Merak edilen soru cevap buldu

Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir çok kentinde görülen gökyüzündeki sıralı ışık kümesi merak uyandırdı. Vatandaşlar o anları kaydedip sosyal medyadan paylaştı. (Gökyüzündeki ışık kümesi nedir?)

Gökyüzünde görülen ışıklı cisimler ne? Merak edilen soru cevap buldu

Elazığ, Hakkari, Gümüşhane, Şanlıurfa, Malatya, Bingöl, Adana, Adıyaman ve daha bir çok şehirde akşam saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Gökyüzünde görülen ve birbiri ardından ilerleyen ışık dizinleri merak uyandırdı.

Birçok vatandaş gökyüzünde gördüğü sıralı cisimlerin ne olduğu ile ilgili çeşitli yorumlar yaptı.

Elazığ, Malatya, Gümüşhane, Hakkari, Şanlıurfa, Adana, Bingöl, Adıyaman ve daha bir çok şehrin merkezinde ve ilçelerinde görülen ışık kümesi gökyüzünü aydınlattı.

Gökyüzünde sıralı ışıkları gören vatandaşlar cep telefonları ile bu anları kaydetti, sosyal medyada paylaştı ve sebebini sorguladı.

gokyuzunde-gorulen-isikli-cisimler-ne-merak-edilen-soru-cevap-buldu.jpg

STARLİNK UYDULARI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Işıkların, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularına ait olduğu öğrenildi.

STARLİNK UYDULARI NEDİR?

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

gokyuzunde-gorulen-isikli-cisimler-ne-merak-edilen-soru-cevap-buldu-001.jpg

Kaynak:DHA / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.