HES barajı borusu patladı, heyelan nedeniyle 10 ev boşaltıldı

Erzurum'un Tortum ilçesinde HES barajı borusundaki patlamadan kaynaklı heyelan meydana geldi. 10 ev tedbir amaçlı boşaltılırken, ekipler bölgede çalışma başlattı.

HES barajı borusu patladı, heyelan nedeniyle 10 ev boşaltıldı

Erzurum’un Bağbaşı ve Pehlivanlı mahalleleri sınırındaki barajın borusunun patlaması sonucu suyun yol açtığı heyelan nedeniyle mahalleler arasında bulunan iki köprü kullanılamaz hale geldi.

Bağbaşı Mahallesi'ndeki mezarlıklar ile Pehlivanlı Mahallesi'nde bulunan alabalık tesisinin de zarar gördüğü heyelandan sonra dere yatağında biriken sular, iş makineleriyle tahliye edildi.

Ayrıca heyelan tehlikesi nedeniyle Pehlivanlı Mahallesi'ndeki 10 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bölgeye sevk edilen Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve jandarma ekipleri çalışmalarına başladı.

hes-baraji-borusu-patladi-heyelan-nedeniyle-10-ev-bosaltildi.jpg

"HES'İN KUSURUYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Vali Okay Memiş, yetkililerle heyelan bölgesinde yaptığı incelemede gazetecilere, heyelanın dün gece meydana geldiğini ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Olayın ardından bütün kurumların seferber olduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Elektrik hatları da kesikti ve sabah olunca gördük ki büyük bir heyelanla karşı karşıyayız. Bu gördüğünüz alan büyük bir kitle ve içten içe o HES borularının patlaması sonrası zaman içerisinde suyla dolmuş ve yola gelmiş. Allah'tan o sırada araç geçmiyormuş ve heyelan olan bölgede ev yoktu. Can kaybı yaşanmadı. Bağbaşı ve Serdarlı yolunu kapatmak durumunda kaldık. Burada göl oluştu ve suyu tahliye ettikten sonra geçici yol vereceğiz. Elektrik hatlarını tamir edeceğiz, hayatı normale döndüreceğiz. HES'in kusuruyla ilgili gerek idari ve gerek adli her türlü soruşturma başlatıldı. Gereken de yapılacak ve zararlar da telafi edilecek. Vatandaşın zararı da varsa telafi edilecek. Bu tür olaylarda işletmecilerimize ders olsun. Gerekli tedbirleri alsınlar ki bu tür olaylar da olmasın."

Memiş, incelemelerinin ardından bölgede bulunan vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

hes-baraji-borusu-patladi-heyelan-nedeniyle-10-ev-bosaltildi-001.jpg

hes-baraji-borusu-patladi-heyelan-nedeniyle-10-ev-bosaltildi-002.jpg

hes-baraji-borusu-patladi-heyelan-nedeniyle-10-ev-bosaltildi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.