Heyecan oluşturmuştu! Işıklı cisimlerin kaynağını Bakan Varank açıkladı

Türkiye’nin büyük bölümünde vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler, heyecana yol açmıştı. Kaynağı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı.

Heyecan oluşturmuştu! Işıklı cisimlerin kaynağını Bakan Varank açıkladı

Saat 22.05’te gökyüzünde görülen ışıklı cisimler heyecana sebep oldu. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir kaç dakika sonra gözden kayboldu.

KAYNAĞI BAKAN VARANK AÇIKLADI

Işıklı cisimlerin kaynağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. Varank, dün saat 22.05 civarında görülen gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panellerinden kaynaklandığını kaydetti.

heyecan-olusturmustu-isikli-cisimlerin-kaynagini-bakan-varank-acikladi.jpg

TÜBİTAK ULUSAL GÖZLEMEVİ AÇIKLAMASI

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi de, konuya ilişkin olarak, “Starlink Uydu Ağı Projesi kapsamında zaman içerisinde Yer çevresindeki LEO yörüngelere yapay uydular yerleştirilmektedir. Bu uyduların güneş panellerinden kaynaklanan parlamalar ise zaman zaman yer yüzeyinden de izlenebilmektedir. Böyle bir parlama bu gece (6 Mayıs 2021) TSİ 22:05'te TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) bulunan Tüm Gökyüzü Kamerası ile görüntülenmiştir. TUG Bakırlıtepe yerleşkesi 2500 m rakıma sahip, atmosfer koşulları oldukça iyi olan dünyanın sayılı gözlemevi yerleşkelerindendir. Resim alındığında gökyüzünde yaygın bulutlar olmasına rağmen Starlink uyduları yüksek parlaklıkları nedeniyle Kuzey-Batı ufkunda görüntülenebilmiştir. Not: Görüntü balık gözü lens ile alındığından ufuklara inildikçe görüntüde sıkışma olduğu unutulmamalıdır.” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.