İbrahim Tatlıses kazasında Konya detayı

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in yaralandığı kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tatlıses’in aracına çarpan kamyonet sürücüsü Gültekin G, kazanın nasıl yaşandığını anlattı. Gültekin G’nin ifadesindeki Konya ayrıntısı da dikkat çekti.

İbrahim Tatlıses kazasında Konya detayı

Dün Türkiye’nin gözünü Bodrum’a çeviren haber, öğle saatlerinde geldi.

İçinde ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 35 GH 063 plakalı minibüs, Yalıkavak'tan Bodrum merkez yönüne giden 48 BZ 087 plakalı kamyonetle çarpıştı. Tatlıses’in de aralarında bulunduğu 5 kişi ölümden döndü.

Tatlıses aynı gün taburcu edildi ve konsere çıkıp "Allah bitti demeden bitmez" dedi.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince yapılan ilk incelemelerin sonuçları ortaya çıktı.

Sabah’ta yer alan habere göre, kazanın yaşandığı yerde ve Tatlıses'in aracına çarpan kamyonette arama yapıldı. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Kamyonet sürücüsü Gültekin G'nin (34) kullandığı iki adet cep telefonunda yapılan ön incelemede de herhangi bir suç unsuru bulunmadı.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-001.jpg

12 YIL ÖNCE KONYA’DAN BODRUM’A YERLEŞMİŞ

Kamyonet sürücüsü şüpheli Gültekin G'nin ifadesine de başvuruldu. İfadesinde, 12 yıl önce Konya'dan Bodrum'a geldiğini belirten Gültekin G, babasına ait hurdacıda şoför olarak çalıştığını, kaza günü Ortakent bölgesine iş için gittiği sırada zeminin ıslak olması ve fren yapması sebebiyle arabasının kaydığını, olayda herhangi bir kusurunun olmadığını söyledi.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi.jpg

KANINDA ALKOL ÇIKTI

Gültekin G'nin kan örneği de alındı. Yapılan incelemelerde Gültekin G'nin kanında alkole rastlandı. 0.10 etonol tespit edilen Gültekin G'nin kaza saati ile kan örneği alma saati göz önünde bulundurularak yasal sınırın altında olduğu değerlendirmesi yapıldı.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-002.jpg

3 ARAÇ KAZAYA KARIŞTI

Bodrum merkezden Yalıkavak Mahallesi istikametine seyreden, içinde İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 35 GH 063 plakalı minibüs ve arkasında seyreden 48 BD 731 plakalı araç ile Yalıkavak'tan Bodrum merkeze ilerlediği öğrenilen 48 BZ 087 plakalı kamyonet, hafif yağış nedeniyle kayganlaşan yolda çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle minibüs yoldan geri kayarak şarampolde kayalıklara sıkıştı. Kamyonetin de ön bölümü uçuruma doğru kaydı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda çıkan yangın çevredekiler tarafından söndürüldü.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-004.jpg

AYAK TARAK KEMİKLERİNDE KIRIK OLUŞTU

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler Tatlıses'in sıkıştığı minibüsü halatlara bağlayarak vinç yardımıyla yola çıkardı.

Daha sonra Tatlıses, sağlık ekiplerince hastaneye götürülmek üzere ambulansa taşındı. Tatlıses ile minibüste bulunan diğer yaralı da araçtan çıkarılarak hastaneye götürüldü.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi.webp

SOLUĞU SAHNEDE ALDI

Ünlü sanatçı akşam saatlerinde hastaneden taburcu edilirken, ambulansla Yalıkavak'taki sahne alacağı restorana gitti. Tatlıses, “Bugün başımızdan bir kaza geçti, Cenabıhak meleklerini gönderdi, arabamız dereye yuvarlanıyordu. Hiç bir zaman ayağımı size karşı uzatmadım, 'doktorum böyle olacak' dedi. 'Ben seyircime ayaklarımı uzatmamam' dedim, affedin. Bugün başımızdan kötü bir kaza geçti. İdo'yla kahvaltıya gidiyorduk. Kaza yaptık araba alev aldı, İdo bölgeden geçen araçları durdurarak yangın söndürme tüpü aldı ben arabanın içerisindeyim kül olacağız ve yangını söndürdü. Ben bu akşam seyircime söz verdim, sahneye çıkacağım dedim. Evlatlarıma ve aileme teşekkür ederim. Polis, jandarma ve hastanemize de ayrıca teşekkür ederim bizimle çok ilgilendiler.” dedi.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-005.jpg

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kaza sonrası sanatçı İbrahim Tatlıses'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-003.jpg

ibrahim-tatlises-kazasinda-konya-detayi-006.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.