İçişleri’nden dikkat çeken kutlama afişi

İçişleri Bakanlığı, kültürümüzün bir parçası olan düğün, bayram, asker uğurlaması gibi etkinliklerde silahlı kutlamalara kayıtsız kalmadı. Bakanlık son günlerde artan havaya ateş ederek yapılan kutlamalara farkındalık için afişler yerleştirmeye başladı.

İçişleri’nden dikkat çeken kutlama afişi

Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması, spor müsabakası gibi etkinlikler sırasında ateşli silahla havaya ateş açılması sonucunda istenmeyen olaylar yaşanabiliyor.

Silahların atıldığı, mermilerin kurşun gibi yağdığı sevinçlerin, mutlulukların gözyaşına dönüştüğü; düğünleri, nişanları, asker uğurlaması ve bayramları yakın takibe alan İçişleri Bakanlığı, bastırdığı afişle vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyor.

İçişleri Bakanlığı, artan silah sıkma eylemleri sonucunda istenmeyen olaylar yaşanmasını önlemek, kamu düzeninin sağlanması ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma" sloganını içeren afişler bastırdı.

Bakanlık, "mutluluğa kurşun sıkma" sloganıyla en sevinçli, en mutlu günlerinizi gözyaşına dönüştürmeyin çağrısıyla silahlı kutlamalara son verilmesini istedi.

Söz konusu afişte;

Mutluluğa kurşun sıkma

“Asker uğurlamaların,

düğün sevinçlerin,

maç ve bayram kutlamaların

hayalleri söndürmesin” ifadeleri yer alıyor.

icislerinden-dikkat-ceken-kutlama-afisi.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.