İki ilde tefecilere operasyon: 15 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, “ halkımızı sömüren tefecilere de göz açtırmayacağız” dedi.

İki ilde tefecilere operasyon: 15 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce tefecilere yönelik Ankara ve Kayseri’de operasyonlar düzenlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin mağdurlardan zorla çek ve senet aldıkları, aldıkları çek ve senetler hakkında icra takibi başlatarak haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirdikleri, yüksek faiz karşılığı vermiş oldukları parayı tahsil etmek için mağdurları baskı altına aldıkları ve tehdit ettikleri iddia edildi.

30 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ

93 ayrı tefecilik olayında 107 mağdurdan ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 Milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 ikamet ve 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda senet ve doküman ele geçirildi.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yakalanan 15 şüpheliden 5’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polis ekiplerini tebrik etti. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan Yerlikaya, “Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilerin de nefeslerini keseceğiz. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.