İlk kez bir orman yangınında 10 ton su atabilen Chinook kullanılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 274 kişinin tahliye edildiğini açıklarken, İçişleri Bakanı Soylu da ilk kez TSK envanterinde bulunan ve bir kerede 10 ton su atabilen CH-47 Chinook tipi helikopterin söndürme çalışmalarında görev aldığını söyledi.

İlk kez bir orman yangınında 10 ton su atabilen Chinook kullanılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayıp devam eden orman yangını bölgesinde bulunan bakanlar Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere açıklama yaptı.

"Temennimiz bugün akşama doğru somut gelişmelerin olması"

Geçen yılki yangınlarda Muğla genelinde 50 bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü dile getiren Kiriçci, yanan alanların 28 bin 500 hektarlık kısmının kendiliğinden bir doğal gençleştirme sürecine dahi edildiğini, 510 hektarlık kısmında da fidan dikme işlemlerine devam edildiğini söyledi.

Bir spekülasyona meydan vermeden yanan alanlarda ağaçlandırma ve gençleştirme faaliyetlerine devam edileceğini bildiren Kirişci, "İnşallah bu yangın kontrol altına alınacak. Bugün akşama doğru, bu konuda daha olumlu, somut gelişmelerin olacağını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgenin turizm açısından ülkenin en gözde yerlerinden olduğuna dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti:

"Orman Genel Müdürlüğü olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak tahsisini gerçekleştirdiğimiz, mevzuat açısında bütün sürecini tamamlamış olduğumuz her türlü tahsis işlemlerini dedikoduya mahal vermemek için iptal ettik. Bu konularda her türlü spekülasyona kapalı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sabahleyin, dün ve bugün buralarda tatilini geçiren tüm vatandaşlarımızdan da helallik istiyoruz. Çünkü onlar buraya tatillerini geçirmek üzere geldiler ama yangın hadisesiyle birlikte neredeyse 15-20 saniyede bir hava araçlarımız ikmal yapmak üzere üzerlerinden uçuşlar gerçekleştiriyor."

İçişleri Bakanı Soylu: İlk kez Chinook kullanılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ilk kez TSK envanterinde bulunan ve bir kerede 10 tona kadar su atabilen CH-47 Chinook tipi helikopterin söndürme çalışmalarında görev aldığını kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.