Kar yağışlarına dikkat! Meteoroloji 29 il için uyarı yaptı

Meteoroloji Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 29 il için sarı ve turuncu renkte uyarı yaptı. İşte kar yağışı beklenen iller…

Kar yağışlarına dikkat! Meteoroloji 29 il için uyarı yaptı

Meteoroloji’nin kar yağışlarına ilişkin uyarısı AFAD’ın sosyal medya hesabında da paylaşıldı.

Tahminlere göre, 25 Ocak Perşembe günü, akşam saatlerinden sonra; Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

26 Ocak Cuma günü, sabah saatlerinden itibaren;

Gaziantep çevreleri, Osmaniye'nin doğusunun yüksekleri, Şanlıurfa'nın ve Mardin'in kuzeyi ile Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzey ve batısının yüksekleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı; Şanlıurfa ve Mardin'in güneyi, Diyarbakır ve Adıyaman'ın güney ve doğusu, Kilis ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

kar-yagislarina-dikkat-meteoroloji-29-il-icin-uyari-yapti.jpg

26 Ocak Cuma günü, öğle saatlerinden itibaren;

Hakkari çevreleri ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar; Erzincan, Tunceli ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşların ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

kar-yagislarina-dikkat-meteoroloji-29-il-icin-uyari-yapti.png

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.