Katliam gibi kaza sonrası Mardin'e giden Bakan Soylu'dan ilk açıklama

Mardin'de freni patlayan tırın kalabalığın arasına daldığı katliam gibi kaza sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi.

Katliam gibi kaza sonrası Mardin'e giden Bakan Soylu'dan ilk açıklama

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen kazada freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir tır çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı.

BAKAN SOYLU BÖLGEDE

Katliam gibi kaza sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına sabır dileyen Bakan Soylu, "Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebep veren sürecin nasıl olduğunu ve hem de bu konuda kimin ihmali varsa tespit edeceğiz. Olayı bütün yönleriyle birlikte soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse ortaya çıkartılacaktır. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin diyoruz." dedi.

TIR ŞOFÖRLERİ GÖZALTINDA

Kazada son durumu da paylaşan Bakan Soylu, "Burada da ilk kazaya müdahale eden bir polisimiz şehit oldu. Böylelikle 20 vatandaşımız hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu olaya karışan 2 tır şoförünün de yaralı olarak gözaltında olduğunu belirtti.

 

 

MARDİN'DEKİ KAZADA BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü Derik ilçesinde meydana gelen kazada polis memuru Yahya Ergin'in şehit olduğunu duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan paylaşımda, Mardin'in Derik ilçesinin Üçyol mevkiinde meydana gelen 1 kazaya müdahale ederken 2 kazanın yaşanmasıyla polis memuru Yahya Ergin'in şehit olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Mardin Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Yahya Ergin 20.08.2022 günü ölümlü trafik kazasına müdahale esnasında vatandaşları uzaklaştırırken freni patlayan kamyonun vatandaşların ve görevli personelin bulunduğu alana girmesi sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

BİR HAFTA ÖNCE TAYİN OLMUŞ

Çanakkale Ezineli polis memuru Yahya Ergin'in, en son Şarköy’de görev yaptığı, bir hafta önce tayinle Mardin’e gittiği öğrenildi. Şehit Yahya Ergin, evli ve bir çocuk babasıydı.

yahya-ergin.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.