Kazada ailesini kaybetti, 4 yıl sonra hain darbe girişiminde şehit oldu

Ankara’da mobilya ustası Vedat Büyüköztaş, hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düştü. 15 Temmuz şehidinin hikayesi yürekleri dağladı. Büyüköztaş’ın darbeden 4 yıl önce kazada eşi, çocukları, teyzesi ve yeğenini kaybettiği öğrenildi.

Kazada ailesini kaybetti, 4 yıl sonra hain darbe girişiminde şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Vedat Büyüköztaş’ın hikayesi yürekleri dağladı.

Mobilya ustası olarak çalışan Büyüköztaş, bir trafik kazasında eşi, çocukları, teyzesi ve yeğenini kaybetti. Acısını kalbine gömdü, hayatına devam etti. 4 yıl sonra darbecilerin kurşunlarına hedef oldu.

Sabah’ta yer alan habere göre; FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan kahramanlardan biri de Vedat Büyüköztaş (36) oldu. Ankara'da mobilya ustası olarak çalışan Vedat Büyüköztaş, hain darbe girişiminin yaşandığı gece arkadaşlarıyla birlikte darbecilere direnmek için Genelkurmay Başkanlığının önüne gitti. Burada darbeci askerler tarafından helikopterle vatandaşların üzerine ateş açıldı. Birçok vatandaşın yaralanması üzerinde yaralıları bölgeden tahliye etmek için mücadele etti.

TÜM AİLESİNİ KAYBETTİ

Vedat Büyüköztaş, helikopterden açılan ateş sonucu vurularak 2 arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Şehit Vedat Büyüköztaş, 2012 yılı ağustos ayında Ankara'dan bayram tatili için Aksaray'a doğru giderken kazada eşi Sevda, çocukları Altay ve Sudenaz ile teyzesi ve yeğenini kaybettiği öğrenildi.

“EŞİNE VE ÇOCUKLARINA KAVUŞTU”

Vedat Büyüköztaş'ın kardeşi Sedat Büyüköztaş, ağabeyinin o kazadan yaralı kurtulduğunu, 15 Temmuz'da ise şehit olduğunu belirterek, anılarını anlattı. Ağabeyinin çok büyük acılar yaşadığını belirten Büyüköztaş, "Aynı iş yerinden 6 arkadaş o gece darbecilere direnmek için yola çıkmışlar. Ağabeyim ilk helikopterden açılan ateşte yaralananları sedyeyle taşımış. Ama ikinci kez açılan ateşte vuruluyor ve orada 2 arkadaşı ile birlikte şehit oldu. 1 arkadaşı da gazi oldu. Ağabeyim çok dışarı çıkan bir insan değildi ama o gece hiç düşünmeden, gözünü kırpmadan dışarı çıkmış. Vatan için, millet için şehit oldu. Rabbim hepsinin şehadetini kabul eylesin. Çocuklarına ve eşine kavuştu. Ben ağabeyim ile birlikte büyüdüm. Acımız halen ilk gün gibi. Değişen hiçbir şey yok. Onu çok özlüyoruz. Rabbim bu acıları ülkemize bir daha yaşatmasın" dedi.

kazada-ailesini-kaybetti-4-yil-sonra-hain-darbe-girisiminde-sehit-oldu.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.