Kiracılar dikkat! Kirayı ödediğiniz halde borçlu çıkabilirsiniz

Ev sahibi - kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklara bir yenisi eklendi. İstanbul’da kirayı elden ödeyen kiracı, WhatsApp’taki yazışmaları delil olarak mahkemeye sundu. Mahkeme yazışmaları delil olarak kabul etmedi, kiracı 88 bin TL borçlu çıktı.

Kiracılar dikkat! Kirayı ödediğiniz halde borçlu çıkabilirsiniz

Artan kiralar nedeniyle ev sahibi - kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar artıyor.

Hem ev sahipleri, hem de kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. Pek çok kiracı ev sahibi ile olan anlaşmazlıklarında WhatsApp yazışmalarına güveniyor, hukukçular bu konuda vatandaşları uyarıyor.

İstanbul Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, kirasını elden ödemiş, ev sahibiyle mahkemelik olunca bunu ispat edemeyerek mağduriyetini göstermek için evin camlarına yazılar yazmıştı.

kiracilar-dikkat-kirayi-odediginiz-halde-borclu-cikabilirsiniz.jpg

Bir başka örnek de yine İstanbul'da,  Bakırköy'de yaşandı.

4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine hükmedilirken 88 bin lira da borç çıktı. Mahkeme ev sahibi ve kiracı arasındaki yazışmaları dikkate almadı.

"YARGITAY'DA FARKLI GÖRÜŞLER VAR"

Avukat Fatoş Kaplan, WhatsApp yazışmalarıyla ilgili Yargıtay'ın farklı görüşleri olduğunu, bir tarafta delil olarak sayılırken, diğer taraftan "değil" diyenler olduğunu söyledi.

Kaplan, alacak davalarında banko dekontları, senet gibi delillerin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Ceza Hukukunu ilgilendiren davalarda, hakaret, şantaj, tehdit ve boşanma davalarında WhatsApp mesajlarının dikkate alındığını belirtti.

"ÖDEMELERİ BANKA ÜZERİNDEN YAPIN"

Alacak davalarının bazen bu kapsam dışına çıktığını söyleyen Kaplan, mağdur olmama adına ödemelerin banka üzerinden yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

kiracilar-dikkat-kirayi-odediginiz-halde-borclu-cikabilirsiniz-001.jpg

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.