Kocaeli Darıca’da ardı ardına doğalgaz patladı: 14 yaralı
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir evde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama sonucu 13 kişi yaralandı. Başka bir binadaki patlamada da 1 kişi yaralandı.
115
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 2 binada doğal gaz kaynaklı meydana geldi.
215
Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak'ta 4 katlı apartmanın giriş katında, henüz bilinmeyen nedenle doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana geldi.
315
Patlama sonrası dairede yangın çıktı.
415
İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
515
Dairelerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye tarafından bulundukları yerden kurtarıldı.
615
Patlamada yaralanan 13 kişi, sağlık personelinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
715
Yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürülürken, apartmandaki ve çevredeki bazı evlerde ve araçlarda hasar meydana geldi.
815
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
915
"EKİPLERİMİZ TÜM DAİRELERİ BOŞALTMIŞ VAZİYETTE"
Vali Aktaş, gazetecilere, "Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın, patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir vatandaşımız da yok. Tüm itfaiye teşkilatımız, AFAD müdahalesini yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Geçmiş olsun diliyorum." diye konuştu.
1015
Olayda ağır yaralı olmadığına ilişkin bilgi aldıklarını dile getiren Aktaş, kendilerinin de hastaneye gideceklerini ifade etti.
1115
Bir basın mensubunun "Bugün öğle saatlerinde ilçede doğal gaz kesintisi oldu. Olayın bununla bağlantısı olabilir mi?" sorusu üzerine Vali Aktaş, kesintinin başka bir mahallede yaşandığını, yetkililerin olayın her yönünü araştırdığını kaydetti.
1215
DARICA'DA İKİNCİ PATLAMA
Abdi İpekçi Mahallesindeki olaydan sonra Osmangazi Mahallesi Çağla Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katında da doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen ikinci patlama meydana geldi.
1315
Ev sahibinin, evine geldiği ve ışığı yakınca patlamanın yaşandığı öğrenildi.
1415
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
1515
Olaya ilişkin burada da 1 kişi yaralandığı öğrenildi.
Kaynak:AA / İHA / DHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.