Konya, 41 şehre daha hızlı trenle bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya ve Ankara merkezli ulusal hızlı tren ağına 41 şehrin daha ekleneceğini açıkladı. Peki hangi illere YHT ne zaman gelecek? İşte hızlı tren getirilmesi planlanan o iller…

Konya, 41 şehre daha hızlı trenle bağlanacak

Ulaştırma Bakanı müjdeli haberi verdi. 41 şehre daha Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı bir programda 53 şehirde hızlı tren olacağını, şimdi 12 şehirde YHT hattının olduğunu, kısa zamanda hayata geçecek projelerle bu sayının her geçen gün artacağını söyledi.

SÜPER HIZLI TRENLE YOLCULUK SÜRESİ 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bakan Uraloğlu açıklamasında, İstanbul ile Ankara arasının hızlı tren ile 80 dakikaya kadar düşeceğini söyledi, "350 kilometre hızda yeni bir süper hızlı tren" ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

"Ankara- İstanbul arası 80 dakika sürecek. Burada proje olarak otoyola göre daha ileri noktadayız. Bir 5 yıl gibi bir süre düşünebiliriz. Tren Haydarpaşa'ya kadar gelecek. Ankara İstanbul arasındaki ihtiyaçları tespit ediyoruz. Ankara İstanbul arasında yeni bir otoyol çalışması yapıyoruz. Karayolu 3 - 3,5 saate düşecek. Bunun projesi en az 3 yıl sürer. Yapması ile birlikte 7-8 yılı bulur"

2023/06/13/ulastirma-ve-altyapi-bakani-abdulkadir-uraloglu.jpg

HANGİ İLLER HIZLI TREN KONFORUNA KAVUŞACAK?

"Kaç ilimize yüksek hızlı tren gelecek?" sorusuna Bakan Uraloğlu şu şekilde yanıt verdi:

"Ankara, Eskişehir, İstanbul, Sivas, Yozgat, Konya Karaman, Bilecik... Şimdi 12 ilimiz var. Bizim gelecek projeksiyonumuzda 53 tane ilin buna doğrudan erişimini sağlamaya çalışıyoruz. Nerelerdir ben sayayım size: Kapıkule'den girin. İstanbul'dan, Ankara, Konya, oradan Karaman, Aksaray da kol olacak. Oradan Ulukışla'dan Akdeniz'e inin. Oradan Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep. Bir kere çok uzun bir hat. Sonra Bilecik'ten Antalya'ya inen hat düşünün. Yapımı devam eden Ankara İzmir var. Yine Karadeniz'de ilk etapta Samsun sonra Sarp, bunları düşünebilirsiniz. Aynı şekilde Sivas'tan Erzincan'dan Kars'a kadar bir hat düşünün"

Kaç yılda olacak? sorusuna ise Bakan Uraloğlu "İlk etapta 2028, 2035 ve 2053" yanıtını verdi.

2023/08/25/konyanin-hizli-trenle-baglandigi-il-sayisi-bu-tarihlerde-artacak.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum