Konya bir şehre daha YHT ile bağlanıyor

Ülkemizde YHT ile tanışan ilk şehirlerden birisi olan Konya, bir ilimize daha hızlı trenle bağlanıyor. Dev projenin ihalesi için tarih verildi.

Konya bir şehre daha YHT ile bağlanıyor

Türkiye’de hızlı trenle tanışan ilk iller arasında yer alan Konya, bir şehre daha YHT ile bağlanıyor. Açıklamayı Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı, Delice - Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi 2024 yılında ihale edilecek.

ANKARA-ÇORUM ARASI 1,5 SAAT

Bakan Uraloğlu, Çorum - İskilip Devlet Yolu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Delice- Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlıyoruz inşallah. 120 kilometre uzunluğundaki Delice - Çorum Yüksek Standartlı Demiryolu'muzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu'muz ile entegre olacak.

konya-bir-sehre-daha-yht-ile-baglaniyor.jpg

Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda hızlı tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale- Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.