Konya dahil 15 ilde dijital para dolandırıcılarına operasyon! Milyonluk vurgun iddiası

Dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle para toplayıp, "piramit yapı" sistemi kuran ve milyonlarca liralık dolandırıcılık gerçekleştiren çeteye operasyon düzenlendi. Konya’nın da aralarında olduğu 15 ilde 19 şüpheli gözaltına alındı.

Konya dahil 15 ilde dijital para dolandırıcılarına operasyon! Milyonluk vurgun iddiası

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şirketin dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplama yöntemi ile dolandırıcılık faaliyeti yürüttüklerini belirledi.

Ekipler, şüphelilerin dolandırıcılık eylemleri için "piramit yapı" kurduklarını, bu yöntemle çok sayıda vatandaşı mağdur ettiklerini tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yeni üyelerin sisteme dâhil olmaları ile şüphelilerin bu kişiler üzerinden haksız kazanç temin ettiklerini tespit etti.

MİLYONLUK VURGUN İDDİASI

328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 37 şüpheliye İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda 19 şüpheli yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 18 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.