Altın 5775.012
BIST 10979.25
Dolar 42.5192
Euro 49.5885
Sterlin 56.7874

Konya dahil 28 ile sarı kodlu uyarı

Konya’nın da aralarında bulunduğu 28 il için gök gürültülü sağanak ve fırtına nedeniyle sarı uyarı verildi. Vatandaşların sel, su baskını ve çatı uçmasına karşı dikkatli olması istendi.

Konya dahil 28 ile sarı kodlu uyarı

İçişleri Bakanlığı, Konya’nın da içinde yer aldığı 28 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak sarı uyarı yayımladı. Yapılan açıklamada, 10 Mayıs 2025 tarihinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiği, özellikle Konya ve çevresinde kuvvetli rüzgar ve yağış anında kısa süreli fırtına riski olduğu bildirildi.

Açıklamada, "İç Anadolu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yağış anında yerel olarak kısa süreli fırtına beklenmektedir" denildi.

KONYA’DA NELER BEKLENİYOR?

Konya ve çevresinde, öğleden sonra etkisini artırması beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi riskleri beraberinde getirebilir. Sel ve su baskını ihtimaline karşı ise vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

DİĞER BÖLGELERDE DURUM

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Doğu Karadeniz'in doğusunda (Giresun-Kemalpaşa arası) rüzgarın 50-75 kilometre/saat hızla fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ile Balıkesir’in kuzeyi ve Çanakkale’nin iç kesimlerinde de benzer şekilde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanaklar görülecek.

konya-dahil-28-ile-sari-kodlu-uyari.jpg

TEDBİRLİ OLUN ÇAĞRISI

Vatandaşlar; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.