Konya dahil 30 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon

Konya’nın da aralarında bulunduğu 30 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-17” operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı.

Konya dahil 30 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adıyaman, Antalya, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova ve Yozgat’ta DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlarda 147 şüpheli gözaltına alındı.

30 İLDE BOZDOĞAN-17 OPERASYONU

Yakalanan şüphelilerin, haklarında geçmiş dönemde DEAŞ terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, çatışma bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne finans sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, çok miktarda döviz, örgütsel döküman ve dijital materyalle el konuldu.

SON 10 AYDA 2919 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023-25 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam 1329 operasyon düzenlendiğini, 2 bin 919 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi. Bu şüphelilerden 692’si tutuklanırken, 531’i hakkında adli kontrol kararı verildi. 187 şahsın ise adli işlemleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.