Konya dahil 5 ilde suç örgütü operasyonu! Dinamit lokumu da çıktı

İzmir merkezli, Konya’nın da aralarında bulunduğu 5 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Çiftlik evleri ve ikametlerdeki aramalarda çok sayıda dinamit lokumu, tabanca ve tüfek ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Konya dahil 5 ilde suç örgütü operasyonu! Dinamit lokumu da çıktı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silah ve mühimmat kaçakçılığı", "uyuşturucu madde ticareti", "kasten yaralama", "iş yeri ve ikamet kurşunlama" gibi olaylara karıştıkları belirlenen suç örgütü mensuplarının yakalanması için çalışma başlattı.

KONYA DAHİL 5 İLDE OPERASYON

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki çalışmanın ardından İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Konya ve Isparta'da bazı çiftlik evleri ile belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Özel harekat polisinin de katıldığı helikopter destekli operasyonda, suç örgütü elebaşı H.B'nin de aralarında bulunduğu 41 şüpheli yakalandı.

Adreslerdeki aramalarda çok sayıda dinamit lokumu, 39 tabanca, 20 tüfek, 1549 fişek, torna makinesi, 1043 uyuşturucu hap, 612 gram esrar, 14 senet, 7 namlu açma aparatı, 3 silah kabı ve çok sayıda tabanca parçası ele geçirildi.

konya-dahil-5-ilde-suc-orgutu-operasyonu-dinamit-lokumu-da-cikti.jpg

TABANCA İMALATHANESİ BULUNDU

Silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı belirlenen suç örgütünün, Buca'daki bir iş yerini tabanca imalathanesine dönüştürdüğü ortaya çıktı.

Torna makineleri, tabanca kalıpları, silah aparatları ele geçirilen imalathane mühürlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.