Konya dahil 7 ilde milyonluk dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa'dan telefonla aradıkları Konya dahil 7 ildeki çok sayıda kişinin 4 milyon 360 bin lirasını dolandırdığı iddia edilen 5 kişi tutuklandı. Zanlıların 2 günde 3 bin kişiyi aradıkları tespit edildi.

Konya dahil 7 ilde milyonluk dolandırıcılık operasyonu

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şebekeye yönelik 15 ekiple toplam 124 polisin katıldığı bir operasyon düzenledi.

Akçakale ilçesindeki 5 adrese düzenlenen operasyonda İ.H.T., T.A., M.T.,A.U. ve A.K. gözaltına alındı.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada dolandırıcılık olaylarında kullanılan ve içerisinde adres sorgu programı bulunan 3 adet dizüstü bilgisayar, 23 adet cep telefonu, 1 adet tablet bilgisayar, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 79 adet kartuş, 2 adet tabanca ve 92 fişek, 33 adet uyuşturucu hap, 5 bin 600 Dolar ve 11 bin Türk Lirası, 1 adet altın bilezik, 4 adet USB harici ve 1 adet hafıza kartı, 5 adet sim kart ve 4 adet sim kart bloğu ele geçirildi.

konya-dahil-7-ilde-milyonluk-dolandiricilik-operasyonu.jpg

2 GÜNDE 3 BİN KİŞİYİ ARAMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin 2 gün içerisinde 3 bine yakın kişiyi dolandırma hedefli uzun süreli arama yaptıkları, İstanbul, Aydın, Ankara, Konya, Artvin, Çanakkale ve Edirne illerindeki 8 kişinin toplam 4 milyon 360 bin Türk Lirasını dolandırdıkları tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konya-dahil-7-ilde-milyonluk-dolandiricilik-operasyonu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.